Mange feller å gå i når du flytter

Dette bør du passe på.

Pass på når du flytter. Hvem passer på sakene dine mens flyttefolkene er inne i din nye bolig? Forsikringsbransjen har opplevd flere eksempler på at frekkinger har forsynt seg av flyttebilenes fristelser. Foto: COLOURBOX.COM
Pass på når du flytter. Hvem passer på sakene dine mens flyttefolkene er inne i din nye bolig? Forsikringsbransjen har opplevd flere eksempler på at frekkinger har forsynt seg av flyttebilenes fristelser. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du planer om å flytte? Da er du ikke alene. Sommer og tidlig høst er høysesong for flyttebyråene, og du må ofte belage deg på litt ventetid for å kunne få fraktet flyttelasset til ditt nye hjem.

- Akkurat nå er det høysesong for flytting; det er lyst ute, enklere å flytte, skolen er ferdig og ferien er rett rundt hjørnet. Det er rett og slett mest praktisk, sier leder Anne Helene Røkke i Norsk Flytteforbund.

Med mange aktører i bransjen, kan det være vanskelig å orientere seg om hvilke som er seriøse, og hvilke som kan gi deg et godt tilbud.

En god forholdsregel er å be om referanser. Useriøse aktører finnes i alle bransjer, og det kan være greit å vite litt om firmaet før du bestiller flytting. Spesielt i høysesong kan det dukke opp useriøse firmaer som lokker med ekstra lave priser.

- Man er jo gjerne litt kresen på hvem man slipper inn i heimen, sier Røkke i Flytteforbundet.

Finn beste tilbud

Et annet tips fra bransjen er å ikke slå deg til ro med det første du finner. Første tilbud er ikke nødvendigvis det beste.

- Du bør ringe rundt til flere selskaper å høre hva de kan tilby, og forhandle om pris. Graden av egeninnsats og fleksibilitet rundt valg av dato kan ha betydning for prisen, sier Anne Helene Røkke i Flytteforbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer