Flere velger å oppbevare egg in egne beholdere i kjøleskapet eller i et annet sted enn i kartongen den kom i.
Kanskje ønsker du å spare plass, eller bare ha det litt finere i kjøleskapet?
Uansett, det er nemlig en rett måte å legge dem på.

Her holder de lengst
Riktig ende opp
- Vi anbefaler å oppbevare eggene i kartongen i kjøleskapet med den butte enden opp, forteller Marta Ravnsborg i MatPrat, med master i samfunnsernæring til DinSide.
Hun forteller at kartongen beskytter både mot støt og annen påvirkning, og gjør at plommen ligger stabilt midt i egget og luftlommen er øverst.
Egget kommer nemlig riktig vei i kartongen sin - med det butte enden opp.
Vil flytte seg
- Om eggene oppbevares liggende eller med den spisse enden opp, vil luftlommen sakte men sikkert flytte seg, forteller hun.
Etter hvert som egget blir eldre, vil fuktigheten inne i egget fordampe, og lommen blir større, ifølge Ravnsborg.
- Eggehviten vil samtidig bli mer flytende, og eggeplommen vil også begynne å flytte på seg og til slutt hvile mot eggeskallet. Dette gjør den mer mottakelig for påvirkning utenfra, og kan redusere holdbarheten, sier hun videre.
Hun legger til at det også vil bli veldig synlig når man hardkoker egg.