Mangler sikringer

Nordmenn setter strømrekord, og sikringene ryker. Det skaper problemer.

TOMME HYLLER: Det kan faktisk være vanskelig å få tak i sikringer nå. Stort strømforbruk fører til høyere etterspørsel. Foto: Colourbox.com
TOMME HYLLER: Det kan faktisk være vanskelig å få tak i sikringer nå. Stort strømforbruk fører til høyere etterspørsel. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSides journalist Kim Jansson har de to siste dagene vært innom ni butikker i osloområdet i jakten på gammeldagse skrusikringer (35 ampere). Etter den lange runden fant han endelig de riktige sikringene i en dagligvarebutikk.

- Noen av butikkene hadde 10 og 16 amperes sikringer, men ikke 35 ampere, sier Jansson, som måtte ha ny hovedsikring i sin leilighet etter at den gamle gikk.

Finn billigste strøm med DinSides strømkalkulator.

Høyt forbruk har skylden

Det er ikke bare Jansson som opplever problemer med dette nå. Mange butikker mangler flere typer sikringer, skriver NTB.

Onsdag ble det satt strømrekord i det norske nettet, og hardt forbruk kan gi overbelastninger på ditt private anlegg.

Sikringer ryker når de blir overbelastet eller når det er feil ved el-anlegget. Når folk nå tar ibruk skjøteledninger, løse ovner og andre varmeapparater for å holde temperaturen oppe, utsettes sikringene for ekstra hard belastning.

Ryker sikringene ofte bør du dempe belastningen. Slik kan du sjekke om du belaster anlegget ditt for hardt, eller om du kan ha feil ved det elektriske utstyret:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer