Marinere grillkjøtt

Marinade-tabben som ødelegger grillmaten

Marinade og barbecuesaus kan gi ekstra god smak på grillkjøttet - vel å merke om det brukes på riktig måte. For her er det jaggu lett å tabbe seg ut!

MARINERE GRILLKJØTT: Joda, selvsagt kan vi bruke både marinade og barbequesaus på grillkjøttet! Men skal resultatet bli perfekt, er det viktig å unngå marinade-tabben som kan gjøre kjøttet helt uspiselig. I denne videoen viser grillekspert Mathias Herseth Spieler hvordan det skal gjøres! Video: Mathias Herseth Spieler/The Flying Culinary Circus / FCCBBQ. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange liker å marinere nakkekotelettene eller pensle barbecuesaus på svinekotelettene før man legger kjøttet på grillen.

Men å bruke marinade og grillsaus på denne måten, er faktisk helt feil, mener Mathias Herseth Spieler.

Han er grillekspert og deleier av The Flying Culinary Circus / FCCBBQ.

Her forklarer Spieler hvordan det egentlig skal gjøres!

Du brenner kjøttet

En fyldig og rik marinade kan ta grillkjøttet til nye smakshøyder, men bruker du marinaden feil, kan du ende opp med brent, forkulla kjøtt.

Så hva vil «feil» måte si?

Å pensle marinaden på kjøttet før du griller det - uten å ha kontroll på varmen:

- Når du bruker marinade med olje i, vil fettet i oljen dryppe ned i grillen slik at det lett tar fyr. Da blir kjøttet som regel brent, forklarer Spieler.

Når det gjelder barbecuesaus inneholder det ofte mye sukker. Og tar du sausen på kjøttet før du legger det på den glovarme grillen, er sjansen stor for at kjøttet blir svidd, ifølge grilleksperten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.