Mange liker å marinere nakkekotelettene eller pensle barbecuesaus på svinekotelettene før man legger kjøttet på grillen.
Men å bruke marinade og grillsaus på denne måten, er faktisk helt feil, mener Mathias Herseth Spieler.
Han er grillekspert og deleier av The Flying Culinary Circus / FCCBBQ.
Her forklarer Spieler hvordan det egentlig skal gjøres!
Du brenner kjøttet
En fyldig og rik marinade kan ta grillkjøttet til nye smakshøyder, men bruker du marinaden feil, kan du ende opp med brent, forkulla kjøtt.
Så hva vil «feil» måte si?
Å pensle marinaden på kjøttet før du griller det - uten å ha kontroll på varmen:
- Når du bruker marinade med olje i, vil fettet i oljen dryppe ned i grillen slik at det lett tar fyr. Da blir kjøttet som regel brent, forklarer Spieler.
Når det gjelder barbecuesaus inneholder det ofte mye sukker. Og tar du sausen på kjøttet før du legger det på den glovarme grillen, er sjansen stor for at kjøttet blir svidd, ifølge grilleksperten.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger