Markant fall i boligprisene

Men Statistisk sentralbyrås ferske statistikk viser faktisk mindre fall enn meglerbransjens egen statistikk.

Alle piler peker nedover i boligmarkedet. Foto: Colourbox/DinSide
Alle piler peker nedover i boligmarkedet. Foto: Colourbox/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene sank i gjennomsnitt med 6,2 prosent fra 3. til 4. kvartal i fjor, melder Statistisk sentralbyrå (SSB). Nok en indikator, om enn litt sent ute, som bekrefter at vi er inne i en nedadgående spiral.

Les også: Sitt på gjerdet litt til

Epler og pærer

Nedgangen det siste året, fra 4. kvartal 2007 til 4. kvartal 2008 var på 7,5 prosent. Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forenings (Eff) statistikk viser at boligprisene var 8,8 prosent lavere i desember i år enn i desember i fjor.

Men å sammenligne disse tallene, blir litt som å sammenligne epler og pærer. For mens SSB sammenligner gjennomsnittspriser fra hele kvartal, ser meglerbransjen på snittprisene fra måned til måned. Og selv om bolighøsten har vært treg, ble desember en langt bedre måned enn mange fryktet.

En god kilde for å ta tempen på markedet, kan være den nye nettportalen boliga.no. Så lenge du husker på at denne kun kan brukes som en rettesnor, en enkel sjekk viste flere feil, bare i en enkelt liste.

Alle boliger faller i pris

Småhus hadde størst prisnedgang fra 3. til 4. kvartal 2008 med 7,2 prosent, mens prisene på blokkleiligheter og eneboliger sank med henholdsvis 6,6 og 5,7 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer