Markedsfører bolig til lokkepriser

Annonseres til lavere pris enn de er villige til å godta? Da bryter megleren reglene.

ULOVLIG: Fagdirektør Jo Torkel Gjedrem i Forbrukerombudet krever at alle prisantydninger skal være reelle. Det vil si at vinner du budrunden med prisantydning eller høyere, må boligen selges.  Foto: Bjørn-Eivind Årtun/Forbrukerombudet
ULOVLIG: Fagdirektør Jo Torkel Gjedrem i Forbrukerombudet krever at alle prisantydninger skal være reelle. Det vil si at vinner du budrunden med prisantydning eller høyere, må boligen selges. Foto: Bjørn-Eivind Årtun/Forbrukerombudet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En Stavanger-mann forsøkte i august å kjøpe en bolig i Bergen.

Den "delikate" toromsen hadde en prisantydning på 2.390.000 kroner, og han vant budrunden med et bud 70.000 over dette.

Det var ikke godt nok for selger. Hun krevde 90.000 ekstra, altså 160.000 over prisantydning. Selger ville med andre ord aldri selge boligen til prisen hun oppga i annonsen.

"Leiligheten er nå avertert med ny visning med den samme lave lokkeprisen", skriver Stavanger-mannen i en klage til Forbrukerombudet.

Megleren opplyser til DinSide at boligen til slutt gikk for 2.520.000 kroner - 130.000 over prisantydning.

Mer om meglere: Mener iHus jukser med prisene - oppgir ikke alt i felleskostnader

DinSide har også tidligere i høst mottatt tips om selgere som nekter å godta bud som ikke strekker seg høyt nok over prisantydning.

Ulovlige annonser

- Er dette lov?

- Nei! forteller fagdirektør Jo Torkel Gjedrem i Forbrukerombudet til DinSide.

En bolig kan ikke legges ut til en lavere prisantydning enn hva selger er villig til å selge den for, på det tidspunktet annonsen legges ut. Og den kan ikke ha lavere prisantydning enn hva megleren mener er en fornuftig pris for boligen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer