Markiser forlenger sommeren

Kanskje du vil skjerme for solen, eller kanskje det er regnet du søker ly fra. Uansett kan en markise være god å ha. Vil du ha markiser til påske bør du begynne å planlegge nå.

Publisert
Sist oppdatert

Markiser har vært brukt i Norge siden 1800-tallet. I gamle dager ble markisene heist opp med snorer, og brukt kun om sommeren. Om vinteren ble de tatt ned for at de ikke skulle bli ødelagt. I dag er markisen blitt et helårsprodukt, og en del av husets fasade. Markisen er også under stadig utvikling: Ifølge Kåre Tornes i Heto Markiser blir det drevet kontinuerlig forskning på solskjerming.

Tornes forklarer at det er fire hovedtyper av markiser: Terrassemarkiser, vindusmarkiser, balkong- eller fasademarkiser og kurvmarkiser.

- Generelt ser vi at det er terrassemarkiser det går mest av, sier Nina Jeremic i Kjells Markiser til DinSide. - Vindusmarkiser selges det mindre av, nå er det utvendige persienner som har tatt over.

Gode markisegrunner

En terrasse- eller balkongmarkise er som et fleksibelt tak, som kan tas inn og ut etter behov.

Det er flere grunner til å kjøpe markiser. Den mest opplagte grunnen er at den skygger for sterk sol når du sitter på terrassen, i hagen eller på balkongen, dessuten er den som en gigantisk paraply når det regner. Og det gjør det jo rett som det er om sommeren. Det er like irriterende hver gang grillfesten må avlyses før du får stekt den første pølsa, bare på grunn av noen regndråper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer