Match - når du er lei av sotete telysestaker

Så enkelt, så genialt.

Match-lysestakene med eget fyrstikkspor. Foto: Produsenten
Match-lysestakene med eget fyrstikkspor. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til telysbruk. Denne journalisten er intet unntak. Ikke bare er levende lys en god stemningsskaper, men telys er også praktisk. Det er enkelt å få fatt i, det koster ikke så mye, og formen gjør at man ikke trenger å være engstelig for at de skal kunne velte.

Det er ikke likegyldig hvilke telys du kjøper: Se hvilke telys som brenner lengst

Sot og brente fingre-problematikken

Det er bare én liten ting som irriterer oss med de små stemningsskaperne. Det blir alltid litt klin når de skal tennes. Vi kan tenne på telysene på bordet, og slippe dem ned i lysestaken. En av tre ganger slukker telyset på veien. (Joda, vi kan la det brenne litt, men tålmodighet er ikke vår mest fremtredende dyd.) Vi kan bruke fyrstikk og tilte lett på lysestaken. Det går fint med det første telyset, men når turen kommer til nummer to, tre og fire, er flammen på fyrstikken stor, og resultatet er store, skjemmende sotflekker på siden av lyestaken. Stort bedre er det ikke om man velger en lighter. Da kan vi legge til småbrente fingertupper på den negative listen.

Med hull

Telysestaken Match eliminerer alle disse problemene elegant. En liten slisse på siden av lysestaken lar deg føre inn fyrstikken til telyset uten å måtte vippe på verken fyrstikk, telys eller telysestake. Lysestaken kan stå rolig på bordet, du slipper å sote til den ene siden av lysestaken, og ikke minst slipper du brente fingertupper.

Match er designet av de svenske designerne Form Us With Love for danske Muuto. Lysestakene finnes i fire farger, grønn, grå, lyseblå og lilla, og koster rundt hundre kroner i butikk. Lysestakene ble lansert på møbelmessen i Stockholm i februar, og har ikke funnet veien til så mange butikker ennå, men vi regner med det vil bli mulig å få kjøpt i en rekke ulike designbutikker, blant annet Illums Bolighus i Oslo - og Hays nettbutikk etter hvert.

Ved en nylig visitt i København var de i alle fall å finne over alt.

Les også: Husk på god avstand mellom stearinlysene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer