Måtte sages ut av boligen

Ringte brannvesenet da de ikke fikk åpna utgangsdøra.

BYGGET INN: Brannvesenet i Oslo måtte frem med bajonettsaga for å hjelpe beboerne med å komme ut. Foto: Oslo brann- og redningsetat
BYGGET INN: Brannvesenet i Oslo måtte frem med bajonettsaga for å hjelpe beboerne med å komme ut. Foto: Oslo brann- og redningsetat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo brann- og redningsetat gjennomførte i helgen et noe uvanlig oppdrag. På sine Facebook-sider forteller etaten at de lørdag mottok en telefon fra noen fortvilede beboere som hadde blitt låst inne.

Eller kanskje rettere sagt: «bygget inne».

Det hadde nemlig blitt utført arbeider på utsiden av boligen. Panelet over døra gikk for langt ned. Inngangen ble blokkert og beboerne måtte ringe etter hjelp for å komme seg ut.

Dermed trådte Oslo brann- og redningsetat til med bajonettsaga for å kutte 5–6 centimeter av panelbordet slik at det gikk an å åpne døra igjen.

Overfor Dinside forteller Sigurd Folgerø Dalen, kommunikasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat, at slike oppdrag hører til sjeldenheten.

– Dette hører heldigvis til unntakene, og er ikke noe jeg har hørt om tidligere.

– Vi må ta de oppdragene vi får, og så er det greit å få ordnet opp ettersom det kunne vært en risiko dersom det hadde skjedd noe og beboerne måtte ta seg raskt ut av boligen, legger han til.

På Facebook skriver etaten at beboerne var fornøyde da døra gikk opp, og takket så mye for hjelpen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer