Med 42” plasma som PC-monitor

Platara-modellen har egen inngang for datamaskiner. Vi koplet til en bærbar PC og nøt følelsen av en 42-tommers monitor.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hitachi har plassert PC-tilkoplingen på baksiden av mediaboksen. Det liker vi. På Sonys LCD-TV var inngangen på forsiden, og det hele så rotete ut når PCen var koplet til.

Etter å ha plugget i kontakten kommer PCen opp som en egen enhet når du trykker på AV-knappen på fjernkontrollen. Side- og høydejustering av bildet gjøres via fjernkontrollen, og her har du to set-up menyer hvis du vil finjustere bildet ytterligere. Dette er enkelt og dermed svært brukervennlig.

Velegnet for PC-bruk?

Vi kjørte PC-bildet i PC-Full (widescreen-format) og i PC-normal (4:3-format), og både undertegnede og DinSide IT-ekspert var fornøyd med resultatet. Det er ikke ofte man har en 42-tommers skjerm å jobbe med, og det fristet unektelig til gjentagelse.

Foran på mediaboksen er det tilkoplinger skjult bak frontdekselet.
Foran på mediaboksen er det tilkoplinger skjult bak frontdekselet. Vis mer


Til framvisning av filmer og sydenbildene du har lagret på PCen er dette helt optimalt. Det samme gjelder dataspill med mye bevegelse.

Like bra PC-bilde som på en LCD-skjerm er det imidlertid ikke. På LCD-TVene virket bildet hakket vassere, mens plasmaskjermens ubestridte styrke er den store størrelsen.

I tillegg er neppe plasmaskjermene egnet til vanlig dokumentbehandling grunnet problemet med innbrenning av plasma-skjermen. I bruksanvisningen advares det blant annet mot å vise stillbilder over lang tid, og et PC-skjermbilde ligger her klart i faresonen.

Hitachi har imidlertid utstyrt TVen med to finesser for å bøte på problemet:

  • Du kan aktivere en skjermsparer som flytter bildet rundt på skjermen ved bestemte intervaller, og i tillegg
  • kan du aktivere TVens skjermrense-funksjon.
Vi prøvde begge funksjonene, og så vidt vi kunne se fungerte de etter hensikten.

Trykk her for å lese om TVens høyttalere og fjernkontroll

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer