Med 42” plasma som PC-monitor

Platara-modellen har egen inngang for datamaskiner. Vi koplet til en bærbar PC og nøt følelsen av en 42-tommers monitor.

Publisert
Sist oppdatert

Hitachi har plassert PC-tilkoplingen på baksiden av mediaboksen. Det liker vi. På Sonys LCD-TV var inngangen på forsiden, og det hele så rotete ut når PCen var koplet til.

Etter å ha plugget i kontakten kommer PCen opp som en egen enhet når du trykker på AV-knappen på fjernkontrollen. Side- og høydejustering av bildet gjøres via fjernkontrollen, og her har du to set-up menyer hvis du vil finjustere bildet ytterligere. Dette er enkelt og dermed svært brukervennlig.

Velegnet for PC-bruk?

Vi kjørte PC-bildet i PC-Full (widescreen-format) og i PC-normal (4:3-format), og både undertegnede og DinSide IT-ekspert var fornøyd med resultatet. Det er ikke ofte man har en 42-tommers skjerm å jobbe med, og det fristet unektelig til gjentagelse.

Til framvisning av filmer og sydenbildene du har lagret på PCen er dette helt optimalt. Det samme gjelder dataspill med mye bevegelse.

Like bra PC-bilde som på en LCD-skjerm er det imidlertid ikke. På LCD-TVene virket bildet hakket vassere, mens plasmaskjermens ubestridte styrke er den store størrelsen.

I tillegg er neppe plasmaskjermene egnet til vanlig dokumentbehandling grunnet problemet med innbrenning av plasma-skjermen. I bruksanvisningen advares det blant annet mot å vise stillbilder over lang tid, og et PC-skjermbilde ligger her klart i faresonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer