- Med denne kan du styre hele huset

Smart hjerne i nye boliger styrer vann, strøm og sikkerhet.

Husets hjerne holder kontroll på alarm, vann og el-stopp. I tillegg kan du programmere inn strømstyring, ulike belysningskombinasjoner, et cetera.  Foto: Per Ervland
Husets hjerne holder kontroll på alarm, vann og el-stopp. I tillegg kan du programmere inn strømstyring, ulike belysningskombinasjoner, et cetera. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vann, brann, innbrudd. Tre ting man kan bekymre seg for som boligeier. Og som i de fleste tilfeller er langt utenfor egen kontroll, spesielt om man bor i blokk eller bygård. For uansett hvor flink du er til å passe på det som er på komfyren, hva om naboen sovner fra nattmaten på komfyren, eller glemmer å skru av kaffetrakteren?

Smart hjerne

Usbl lanserer nå en helt ny sikkerhetsstandard for borettslag i nye Årvoll Senter. Her er hver eneste boenhet utstyrt med boksen du ser på bildet over.

- Dette er husets hjerne, styrer alarm, vannstopp og elektrisitetsstopp, men har uendelige programmeringsmuligheter, sier HMS-rådgiver Eirin Rørmark i Usbl til DinSide. Hun forklarer at ingen av de ulike komponentene i seg selv er nye, men at det er første gang alle disse funksjonene kombineres i en smart sentral - i alle boenhetene i et borettslag. - I tillegg kan man programmere blant annet strømstyring, nattsenking av temperatur, lys et cetera.

Hun tar oss med på en omvisning i visningsleiligheten på Grønland, der de har installert en rekke av de smarte tekniske løsningene i det nye borettslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer