Slik lager du et enkelt vedstativ

Med dette vedstativet blir det ryddigere og bedre plass

Det er enkelt å bygge et vedstativ, så slipper du at veden ligger og flyter. 

Med dette vedstativet blir det ryddigere og bedre plass
Publisert

Kulden er allerede på plass i norske hjem og flere hus og leiligheter fylles opp med ved. Men ved kan fort ta mye plass hvis du ikke får organisert den.

Lag deg et enkelt stativ til å stable veden i og få bedre plass til andre ting og mer ved.

Det er viktig at veden er tørr når du fyrer. Har du nettopp felt trærne og skal stable den ute til tørk? Her er en oppskrift på det.

Sag til alle lengdene

Her er det kun brukt lekter på 48 x 48 millimeter. Ønsker du å lage en mindre versjon til stuen kan du bytte ut de korteste lektene med rundstokk eller mindre lekter.

Dette stativet er en meter bredt og 1,30 meter høyt. Dybden er 30 centimeter. Du trenger fem lengder på en meter – den femte skal ligge i midten nede slik at kortere kubber ikke faller gjennom.

Hvert hjørne trenger ett bein på 1,30. For å finne lengden på de korte lektene tar vi 30 centimeter minus tykkelsen på to lekter – 30 centimeter minus 9,6. Gjør det enkelt og si 20 centimeter lengder. Av disse trenger du åtte stykker.

Sag til alle delene og finn frem treskruer som går gjennom en lekte pluss en halv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer