Med projektor på gutterommet

HIFI: TechNews Norge har oppdatert sitt testanlegg. I tillegg til 861 prosessoren til Meridian er ny projektor og lerret på plass. Prismessig er det galskap - men opplevelsen er enorm.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Som Per S. Jørgensen fra Technews Norge selv poengterte forrige gang vi intervjuet ham; ting rekker aldri å bli gamle i hendene på kjøpevillige entusiaster.

Vi ble med på den første visningen i hans nye testanlegg - og her er det virkelig godbiter for hjemmekinoentusiastene. At anlegget nå har en verdi opp mot den helt nye BMW-5 serien er selvfølgelig bare en bagatell.

Bedre lyd og bilde

Med projektor på gutterommet


- Det må hele tiden bli bedre, sier Jørgensen, og siden Meridian er blant de mest anerkjente på digitalfronten var valget lett denne gang. Med 598 DVD-spilleren og 861 prosessoren på plass, bør i hvert fall lydbildet være i orden. Men bedre lyd krever også bedre bilde. Jeg har derfor også satt inn ny projektor fra Projektiondesign, og investert i nytt lerret med grå duk, sier en fornøyd entusiast.

Med på visningen var også Anders Løkke fra Projectordesign, som sørget for at projektoren fikk vist seg fra sin beste side.

Og hvis du lurer: 7.1 på gutterommet gir garantert kinofølelse.

To tårn

Med projektor på gutterommet


Etter å ha svitsjet gjennom ulike CDer var det tid for DVD, og Ringenes Herre To tårn. Da film nummer en i Ringenes Herre trilogien kom ut, konstaterte vi at lyden faktisk var høyere på den amerikanske enn den norske versjonen, spesielt gjaldt dette dialogen.

Vi var derfor spent på hvordan dette var i oppfølgeren, og fulgte godt med i displayet til Meridan prosessoren.

Med projektor på gutterommet
Med projektor på gutterommet


Svaret kan heldigvis gjøres kort: I dag kan du like godt kjøpe den billige norske utgaven av To tårn hos hvitevaregigantene. Både den amerikanske og norske DVD-utgaven ble gjenkjent som dolby digital surround og vist med EX-flagg i displayet. Også dialognormaliseringen var identisk på de to versjonene.

Men også en "billig"-spiller

Meridian 598 koster rundt 45.000, mens Momitsu spilleren blir din for rundt 3.000 kroner.
Meridian 598 koster rundt 45.000, mens Momitsu spilleren blir din for rundt 3.000 kroner. Vis mer

- Det er imidlertid ikke nødvendig å begynne med en DVD-spiller til over 45.000 kroner selv om du har storskjerm i TV-stua, sier Jørgensen. Jeg kom over denne Momitsu-spilleren på nettet, og med en prislapp på rundt 3.000 kroner inkludert frakt måtte den bare prøves.


- Kvaliteteten er selvfølgelig ikke sammenlignbar med Meridianen, men den frister med DVI-utgang, og takler alle formater, også MPEG4 (DivX versjon 4.02). Et godt kjøp for deg med storskjerm, mener Jørgensen.

Trykk her for å gå videre i visningen og se produktene i anlegget

Med projektor på gutterommet


Bakgrunn: På hjemmekinofronten har DinSide ofte fått tips og råd fra TechNews Norge, ved Per S. Jørgensen. Grunnen er enkel - til sammenligning holder vårt eget hjemmekinoanlegg steinaldernivå.

Jørgensen ble også intervjuet anledning hva ekspertene selv kjøper.

Øvrige kilder brukt i artikkelen:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer