Med trykkoker blir maten ferdig i rekordfart

Smart gryte for deg som har lyst på god mat på kort tid.

Ventilen i lokket angir trykket i kjelen. På denne modellen er det fullt trykk når du ser to røde ringer, og det nesten ikke siver noe damp ut av gryten. Foto: Per Ervland
Ventilen i lokket angir trykket i kjelen. På denne modellen er det fullt trykk når du ser to røde ringer, og det nesten ikke siver noe damp ut av gryten. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– I trykkokereren er potetene ferdig på 6-7 minutter, mot 20 minutter i vanlig gryte, sier matbloggeren Hobbykokken, alias Olav Birkeland.

Er det rart han spådde at 2012 skulle bli trykkokerens år?

Les også: Julegavene vi trygt kan anbefale

Dette er en trykkoker

Det høres skummelt ut, men det er det ikke. En trykkoker er rett og slett en gryte, med et litt spesielt lokk. Lokket har en gummilist på innsiden, som sørger for at det blir helt tett og holder dampen inne i gryten, det har en låsemekanisme som sørger for at lokket sitter fast på gryten - og en ventil som viser hvor stort trykket er.

– På denne gryten vises to ringer når det er fullt trykk, eller én bar, sier Birkeland.

Med det trykket vi har ved havoverflaten, én bar, blir dette rundt to bar, og han forklarer at da koker vann ved 121 grader. Dette gjør at maten blir langt fortere ferdig - for eksempel om du koker poteter, som da altså blir ferdige på godt under halvparten av koketiden.

Se også disse smarte middagshjelperne fra Philips og Jamie Oliver

Mange gode grunner ...

At det går raskt, er et viktig aspekt, men det er flere gode grunner til å bruke en trykkoker, skal vi tro Hobbykokken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer