Meget god opptakskvalitet. Hva med redigeringen?

Etter å ha brukt spilleren til utallige TV-opptak er det bare å innrømme at vi har blitt imponert.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi hadde faktisk problemer med å se særlig forskjell på de første modusene, her ble både bilde og lyd klart gjengitt.

Selv med opptak i M6-modus var resultatet bedre enn en vanlig VHS-spiller ville klart. Først på M8, som altså gir deg hele åtte timer med opptak, begynte kvaliteten virkelig å skurre.

Det første du legger merke til er at eventuell rulletekst begynner å bli hakkete, at fargene begynner å flyte og at skarpheten i bildene forsvinner. Du er her på det vi vil kalle vanlig VHS-nivå.

Totalt sett kommer derfor DDR-77 meget godt ut på opptakskvaliteten.

Enkelt å legge til navn og slette

Meget god opptakskvalitet. Hva med redigeringen?


Selve slettingen og endring av navn på opptakene er enkel og selvforklarende. Her er det bare å følge menyene på skjermen, og prøve seg fram.

Bruker du DVD+RW plater kan de overskrives og slettes gang på gang, mens DVD+R platene kun kan skrives på en gang. Også på DVD+R platene kan du imidlertid slette opptak, men det hjelper dessverre lite, all den tid du ikke får utnyttet plassen på DVD-platen der det slettede opptaket lå. Vi tipper derfor at de fleste vil bruke + RW plater.

Vi satte forøvrig pris på Safe Record-funksjonen, som automatisk legger til nye opptak bak de gamle. Ved å aktivere denne hindrer du altså at du spiller over yndlingsfilmen til kjæresten, når du skal ta opp fotballkampen.

Litt tungvint redigering

Det er relativt enkelt å legge inn kapitler, såkalt sceneminne, for eksempel hvis du vil at spilleren skal hoppe over reklamepauser på opptaket. Vi synes imidlertid ikke Philipsen er så intuitivt enkel å bruke som DR-M1 fra JVC, på dette området.

Disc Manager

Disc manageren lagrer informasjon på opp til 999 plater. Og ved å trykke på en eneste tast får du dermed opp en oversikt over innholdet i opptakssamlingen din, og i tillegg hvilken film som er lagret på hvilken plate - og hvor lang spilletid det eventuelt er igjen. Dette satte vi pris på.

Minnekort og Photo manager

Meget god opptakskvalitet. Hva med redigeringen?


Photo manager-funksjonen gjør at du kan vise, endre og lagre JPEG-bilder på DVD-platen eller på et minnekort.

Vi setter også pris på at spilleren er utstyrt med en PCMCIA-inngang. Det betyr at du kan lese bilder fra minnekortene SD, CompactFlash, SmartMedia, MemoryStick & MemoryStick Pro, Micro Drive og xD Picture card.

Via en PCMCIA-adapter kjørte vi selv bilder fra et CompactFlash kort. Legg imidlertid merke til at spilleren ikke liker å bla i mange undermapper. Det smarteste er derfor å lagre alle bildene i roten på DCIM-mappen før du dytter kortet i spilleren. Da vil den fungere optimalt.

Konklusjon

Som nevnt kan du bare brenne DVD+ og DVD+RW plater på denne spilleren, og mens formatkrigen raser får man stadig råd om hvilket format som er "lurest" å velge. Vårt råd er at du fokuserer på ditt eget behov: Dersom du kun kommer til å bruke filmene eller programmene du tar opp i din egen stue, kan du slutte å tenke på formatkrigen: Kjøp den spilleren du har lyst på.

Spilleren leser imidlertid de fleste formatene:

  • SVCD, DVD-RW og DVD-R (forutsatt at platene er lukket i videomodus), CD-R og CD-RW, MP3-plater, JPEG, og vanlige CD-plater.
Ser vi kun på opptakskvaliteten har vi ingen problemer med å anbefale Philips DVDR 77. Her får du meget god kvalitet, også på de lange opptakene. Og for de aller fleste er dette det viktigste. Veiledende pris på spilleren 6.495 kroner.

Er du imidlertid mest opptatt av å redigere dine egne plater, bør du også ta en titt på DR-M1 fra JVC. Den er riktignok ikke like sterk på de lange opptaksmodusene som Philipsen, men med DVD-RAM får du flere redigeringsmuligheter.

Valget er ditt.

Trykk her for å se store bilder fra testen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer