Meglere feilinformerer

Flere eiendomsmeglere unnlater å opplyse om rente og fellesgjeld for borettslagsleiligheter.

Publisert
Sist oppdatert

Eiendomsmeglere informerer for dårlig, og gir for mye misvisende informasjon. Dette er Forbrukerrådets konklusjon etter å ha gjennomgått markedsføringen av 70 tilfeldig utvalgte borettslagsprosjekter i november og desember i fjor.

Bli en bedre boligkjøper

Forbrukerrådet gransket annonser og prospekt, og snakket med meglere, for å finne ut:Hvordan markedsføres og selges nye borettslagprosjekt?Hva får kjøperne vite?Hva sier meglerne?Hva kan meglerne?Alle prosjektene som ble undersøkt er nye, og finansieres med innskudd og fellesgjeld.

Undersøkelsen avdekket blant annet flere brudd på bransjenormen for markedsføring for boliger fra 2007.

Selger millionboliger med dilldall

Avvikende rentesatser

I sin undersøkelse fant Forbrukerrådet at en del meglere opplyste om ulike rentesatser, avhengig av hvem de snakket med. Et eksempel er Kirkebakken borettslag i Grimstad. I prospektet oppgis det en rentesats på tre prosent.

- Men da vi kontaktet megleren og opplyste at vi var fra Forbrukerrådet, oppga hun en rente på seks prosent, forteller underdirektør i Forbrukerrådet Torgeir Øines. - Renteutgiftene blir dermed doblet - fra 36.000 kroner til 72.000 kroner i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer