Meglere med fasit

BOLIG: Eiendomsmeglerne reklamerer med at de tilbyr en "uforpliktende verdivurdering" av boligen. Vi tok dem på ordet, og inviterte dem hjem. Resultatet var overraskende.

Publisert

Med skrekkblandet fryd og sommerfugler i kroppen har min kjære og jeg 16129">kjøpt ny leilighet - til og med før vi har fått solgt den gamle.

Nå fortsetter vi vår høyst reelle oppdagelsesferd på boligmarkedet. Vi er nødt til å bli kvitt drabantbyleiligheten før vi flytter til mer urbane omgivelser.

Pengelydige

Tidligere har vi sammenliknet 15702">meglernes provisjoner.

Nå kalte vi inn de samme meglerne til å foreta en verdivurdering av leiligheten.

De var imponerende raskt på pletten - enten samme dag eller dagen etter at vi ringte. Logisk nok - det er penger å tjene - selv på en OBOS-leilighet i blokk.

Interessant var det å se hvor forskjellige de opptrådte. Salgsargumentene varierte en del.

Lokkemidler

Notar-megleren stilte i dress og slips, og ga et seriøst inntrykk. Han tok seg god tid, og ga en verdivurdering mens han var i leiligheten. Megleren argumenterte for Notars videovisninger og annonsering i Notar-avisen.

Megleren fra Postbanken virket ledigere, og brukte kortere tid enn kollegaen fra Notar. Han ville da heller ikke gi en verdivurdering på stedet, men sende den i posten til oss dagen etter. Vi mumlet mildt at ting tar tid i Posten, og ytret et ydmykt ønske om å få det hele på epost. Vi fikk ikke bare en verdivurdering - vi fikk også et pristilbud. Provisjonen var betydelig lavere enn det prislista sier - et lokkemiddel til oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer