Meglerkrig mot Aftenposten

Aftenposten vil ifølge NTB årlig miste rundt 70-80 millioner kroner på at ti eiendomsmeglere i Oslo og Akershus lager egen boligavis. Det kan være gode nyheter for deg som skal selge en bolig.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye boligavisen kommer som en respons på Aftenpostens rådyre monopolsituasjon på avisannonser i hovedstadsregionen.

Ti eiendomsmeglere har nemlig gått sammen og blitt enige om å slutte å annonsere i Aftenposten, og i stedet bruke den nye avisen: Boligavisen for Oslo og Akershus. Denne avisen kommer på markedet den 20. mai.

HER KAN DU LESE HVA AFTENPOSTEN SIER.

Billigere per annonse

Advokat Thorbjørn Ek er en av frontpersonene i eiendomsmeglernes skifte fra Aftenposten til den nye Boligavisen.

- Prismessig vil en annonse som jeg typisk bruker komme til å koste 4.000-5.000 kroner i Boligavisen. I Aftenposten betaler man om lag 25.000 for en tilsvarende annonse - men dette er en garantipakke som inkluderer ni annonser. Vår erfaring tilsier at en boligselger i snitt bruker om lag to annonser før boligen er solgt, og derfor er det selvsagt svært ulønnsomt å kjøpe ni annonser, sier advokat Ek.

Regnestykket for den nye boligavisen er derfor svært lønnsomt - forutsatt at du bare trenger to annonser, og dermed bruker 8.000-10.000 kroner i stedet for 17.000-20.000 kroner (som er cirka-prisen for to annonser i Aftenposten). Omvendt forholder det seg selvsagt hvis du virkelig trenger de ni annonsene. Da blir Aftenposten et mye billigere alternativ.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer