Meglerne mesker seg

Eiendomsmeglerne økte provisjonsinntektene med nesten 7 prosent fra første halvår 2001 til første halvår 2002. Likevel tjente de mindre penger.

Meglerne mesker seg
Publisert
Sist oppdatert

Man skulle egentlig tro at meglerne hadde hatt ett gyllent år. For i tillegg til økte provisjonsinntekter, økte antall formidlede eiendommer gjennom meglerne med hele 7,5 prosent.

Provisjonsinntektene økte altså med 6,8 prosent på ett år. Til sammenligning var den generelle prisstigningen bare 0,4 prosent fra juni 2001 til juni 2002.

Røde tall

Tross umiddelbart positive tall, var det et økning i antall foretak som gikk konkurs i løpet av første halvår 2002, viser ferske tall fra Kredittilsynet.

I tillegg viser regnskapsresultatene til foretakene en negativ utvikling.

164 av bedriftene hadde nemlig et negativt driftsregnskap i første halvår 2002. Tilsvarende tall for 2000 og 2001 var 110 og 103 bedrifter.

For mange kokker

Soliditeten til eiendomsmeglerforetakene er også svekket. Det ses ved at egenkapitalandelene til meglerbedriftene har minket det siste året.

Ifølge Kredittilsynet kan de innrapporterte tallene indikere at tilveksten av eiendomsmeglingsforetak de siste årene har vært større enn hva det er markedsmessig grunnlag for, og at omsetninger av boliger tar lengre tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer