Meglerne slurver

Eiendomsmeglere tilpasser seg ikke lovverket. Nå får de frist til 4. desember.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide har gjentatte ganger siden 2006 skrevet om boliger som blir markedsført på nett med uriktig prisantydning på en krone. Etterhvert har Forbrukerombudet tatt affære, og i vår sa de at denne markedsføringen er et klart brudd på bransjenormen og markedsføringsloven.

Men fortsatt sliter bransjen med å innrette seg. Etter nær ett år viser en ny kontroll at det er mange vesentlige brudd på bransjenormen i annonsering både på nett og på meglerselskapenes egne nettsider. Nå får bransjen en ny advarsel.

De 25 største sjekket

Forbrukerombudet har kontrollert markedsføringen fra de 25 største eiendomsmeglerselskapene i landet. Undersøkelsen har tatt for seg et tilfeldig utvalg av boligannonser på Finn.no og på selskapenes egne nettsider.

Spesielt på egne nettsider synder selskapene mot normer og markedsføringsloven. Dette går igjen:

  • Feil eller mangler i arealbeskrivelse
  • Manglende opplysninger om hva som dekkes av felleskostnader
  • Manglende angivelse av totalpris og omkostninger ved eierskifte
  • For dårlig informasjon om lånevilkår for nedbetaling av andel fellesgjeld samt separrat beregning av månedlige felleskostnader etter en eventuell avdragsfri periode.
Her synder meglerne: Dette bør du sjekke

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer