Meglerne tar 2.000 kroner timen

DinSides tall viser at eiendomsmeglerne bruker 13 - 16 arbeidstimer på et vanlig boligsalg. Timeprisen du betaler er hele 2.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Kredittilsynet må du i snitt betale meglerne rundt 30.000 kroner for boligsalget.

1,6 millioner

30.000 kroner for 15 timers arbeid utgjør 2.000 kroner per time.

En tommelfingerregel sier at du må doble lønnsutgiftene for å få med alle lønnsrelaterte kostnader, deriblant arbeidsgiveravgift på 14,1 prosent, kontorplass, telefon og liknende.

Det gir en "timelønn" på 1.000 kroner timen. De enkelte meglerne får sjelden alt dette, men det tilsvarer hele 1.687.500 kroner for et vanlig arbeidsår.

Hva er så selvkost for et gjennomsnittlig boligsalg? Hva må meglerselskapene ha inn for å gå i null? Vi tar utgangspunkt i en solid, men ikke skyhøy, årslønn på 500.000 kroner.

I selvkost

Det betyr en timelønn på rundt 300 kroner. Kostnaden for et årsverk blir 600 kroner per time. Dette er selvkost per time. Med snittallet 15 timer per salg, er selvkost per salg 9.000 kroner.

Dette må selskapene ha for å overleve. Med et snitthonoraret på 30.000 kroner per salg minus moms, tjener selskapene godt over 10.000 kroner per salg når alle utgifter er betalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer