De er et vanlig syn i mange norske hjem, spesielt på kjøkkenet. For får de sjansen, kravler de inn i åpnede pakker med tørrvarer og livnærer seg av dette: havregryn, frokostblandinger, nøtter, kjeks, knekkebrød eller mel. Det er nettopp sistnevnte ingrediens de er oppkalt etter.
Vi snakker om melbillene, og selv om de ikke gjør nevneverdig skade på boligen, kan de ødelegge matvarer fullstendig.
Men hvorfor dukker melbiller opp i matvarene på kjøkkenet, og hva kan du gjøre for å forhindre dette?
Ekspertene gir deg svaret på dette, og forteller samtidig hvilke andre insekter som trives godt på kjøkkenet!
Derfor får du melbiller i hus
- Det finnes faktisk mange ulike arter av melbiller. For eksempel er brunsvart melbille, rismelbille og kastanjebrun melbille vanlig i våre hjem. Alle typene lever av diverse tørrvarer som mel og korn, forteller Mari Steinert, leder ved seksjon Skadedyrkontroll hos Folkehelseinstituttet.
Men dersom melbillene ikke har klart å komme seg oppi tørrvare-emballasje eller beholder, kan de likevel bo ganske lenge på kjøkkenet, ifølge Inger Kringlebotten ved Norsk Hussopp Forsikring:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger