Mener stolen Macan er en kopi

Svenskene bak stolen TimeOut går til angrep på Møbelringen.

SETT PÅ MAKAN: Conform Collection sin stol TimeOut til venstre, Møbelringens Macan-stol til høyre. Ikke så "makan" at den bryter loven, mener Næringslivets Konkurranseutvalg.  Foto: Møbelringen/Conform Collection/Ole Petter Baugerød Stokke
SETT PÅ MAKAN: Conform Collection sin stol TimeOut til venstre, Møbelringens Macan-stol til høyre. Ikke så "makan" at den bryter loven, mener Næringslivets Konkurranseutvalg. Foto: Møbelringen/Conform Collection/Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Conform Collection har klaget norske Møbelringen inn til Næringslivets Konkurranseutvalg.

Conform mener nemlig Møbelringens stol Macan er en direkte etterlikning av deres stol TimeOut. Og at både markedsføring og salg av Macan derfor bryter markedsføringsloven, som forbyr selskaper å kopiere hverandre om det skader hverandres salg.

Du ser bilde av begge stolene på bildet øverst i artikkelen.

Les også: Snart slutt på billige møbelkopier fra England

Saftige gloser

– Etter Conforms oppfatning er Macan så lik TimeOut at stolene lett kan forveksles, forteller advokat Camilla Vislie i advokatfirmaet Thommessen, på vegne av Conform.

Det svenske selskapet mener Møbelringen-stolen derfor kan skade salget av deres stol, og at likhetene slettes ikke er tilfeldige, da TimeOut var først ute på markedet.

"Macan-stolen er en ulovlig etterlikning av TimeOut-stolen. (...) Stolen innebærer en snylting og urimelig utnyttelse av TimeOut-stolens goodwill og markedsposisjon. (...) Variasjonsmulighetene er ikke utnyttet og det foreligger en bevisst etterlikning" forklarer Conform i utvalgets uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer