Menn gir dyrere kjøkken

30 milliarder kroner kommer nordmenn til å bruke på oppussing av hus og hjem, og det er på kjøkkenet vi svir av flest kroner.

Kjøkkenet blir stadig mer elegant. Foto: expo-nova.no
Kjøkkenet blir stadig mer elegant. Foto: expo-nova.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Tidligere var kjøkkenet et arbeidsrom for husmoren, og derfor er eldre kjøkken verken spesielt store eller påkostede. I dag har kjøkkenet blitt et allrom for hele familien, og mannen har gjort sitt inntog som kjøkkensjef, sier forsker Gunn Helen Øye ved Prognosesenteret.

Dette ifølge en pressemelding fra Pressekontoret.

– Mannens inntreden på kjøkkenet har gjort rommet langt dyrere. Mannen har tatt med seg verktøykassa fra garasjen til kjøkkenet. Det har blitt mange flere dippedutter, teknikk og japanske kniver.

Ut med finstua

- I nye hus får kjøkkenet stadig flere kvadratmeter av det totale boarealet, og samtidig blir det også gitt en sentral og solrik plassering. Kjøkkenet har blitt et rom for alle anledninger og derfor har stuen, og særlig spisestuen mistet betydning, sier Gunn Helen Øye.

- Vi selger flere spisestuemøblement enn kjøkkenbord til bruk på kjøkkenet. Forbrukerne vil ha store spisebord med god plass til venner og familie, sier sortimentsutvikler hos Bohus, Monica Rostad.

Øye mener at rommene speiler livstilen.

- I storbyer som New York er for eksempel mange kjøkken nærmest en kokeplate og et skap fordi det er vanlig å spise de fleste måltider ute.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer