Mer om møblene

Ethvert møbel har en historie - og her er litt bakgrunn for klassikerne vi har sett på.

Oxchair i svart skinn.
Oxchair i svart skinn. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oxchair - Hans J. Wegner

Oxchair, er formgitt av den danske designeren Hans J. Wegner - og produsert av den verdenskjente møbelprodusenten Erik Jørgensen. Wegner har selv uttalt at Oxchair er den vakreste stolen han har tegnet. Møbelet er robust og åpner for flere mulige sittestillinger.

Oxchair var nok litt forut for sin tid da den ble introdusert i 1960, men produksjonen ble gjenopptatt i 1989, og den regnes nå som en av de aller største designklassikerne.

Erik Jørgensen møbelfabrikk er en håndverksbedrift "av den gamle sorten" - alle møblene behandles individuelt og putene sys sammen for hånd. Ikke rart prisene er en anelse stive. Med mindre du får kjøpt en utstillingsmodell er det per i dag et par måneders ventetid på denne lenestolen. Erik Jørgensen kunne i år feire sitt 50-årsjubileum.

Ekstern lenke: www.erik-joergensen.com

Mauren, 7eren og Egget - Arne Jacobsen

Arne Jacobsen er en av Danmarks mest kjente designere og arkitekter. Jacobsen står bak blant annet SAS Hotellet i København, Stellings hus, Søholms byggefelt og Bellavista utenfor København og rådhuset i Århus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer