Leksikon

– Mer populært enn noen gang

Du har kanskje bind på bind med leksikon i hylla som du aldri har åpnet, men kan de ha samlerverdi?

VANSKELIG Å BLI KVITT: Dersom du prøver å kvitte deg med leksikon, kan det by på utfordringer. Foto: Kamilla Wiksten
VANSKELIG Å BLI KVITT: Dersom du prøver å kvitte deg med leksikon, kan det by på utfordringer. Foto: Kamilla Wiksten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når tok du sist fram leksikonet for å finne fram informasjon? Aldri? Nei...

Ikke bare kan informasjonen i leksikon-bindene i bokhylla di være utdatert, men nå om dagen bruker de fleste mobiltelefonen til å slå opp ting de lurer på, noe som igjen fører til at nytteverdien av leksikon omtrent er borte.

I de aller fleste dødsbo kan det også finnes bokhyller fulle av leksikon. Men hvordan kan vi bli kvitt leksikonene, og er de egentlig verdt noe i dag?

- Ikke dødt

Kommunikasjonsrådgiver Kjersti Kanestrøm Lie i Store Norske Leksikon (SNL) forteller at de aller fleste leksikon som finnes i bind først og fremst har en nostalgisk verdi, framfor å gi oss oppdatert informasjon.

SNL er basert på artiklene i papirleksikonet Aschehoug og Gyldendals Store norske leksikon, som kom ut i fire utgaver mellom 1978 og 2007, i tillegg til nyskrevne artikler for nettleksikonet.

- Leksikonet er på ingen måte dødt, men det ser helt annerledes ut enn det gjorde før. SNL er i dag heldigitalt og faktum er at mange studenter og elever bruker SNL daglig, sier Lie og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer