Mer sexy med leilighet

Leilighet tar over for vanlig hus. Og trenden er - ifølge ekspertene - markant.

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn skiller seg ut i europeiske sammenhenger ved at de i veldig høy grad eier sin egen bolig. Vi liker å være vår egen herre.

76 prosent av nordmennene eier sin egen bolig, mens eierandelen i Danmark og Sverige bare er 53 og 58 prosent. Og dette er land vi vanligvis sammenligner oss med.Men hvilken type bolig vi kjøper er i ferd med å snu. Tidligere skulle alle ha enebolig, nå ender mange opp med å kjøpe leilighet.

TALLENE KAN DU SE VED Å KLIKKE HER ELLER PÅ LENKEN OVENFOR

Ut med bonderomantikk

- Vi nordmenn blir mer og mer urbane. Og som en konsekvens av det går etterspørselen etter leiligheter opp. Det vil nok bli mindre og mindre igjen av bonderomantikken fremover, sier Peter Batta som er administrerende direktør i Huseiernes Landsforbund.

Ifølge direktøren har flyttemønsteret endret seg betydelig de siste årene.

- De yngre generasjonene gidder ikke å bruke så mye tid i hagen, og den eldre garden er ikke like "gammel" som den var tidligere. Vi er også blitt mer og mer mobile, og folk har ikke lenger krav om å bo i samme bolig hele livet gjennom, sier Batta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer