Strømpriser om vinteren

Mer vindkraft fører til større strømprissvingninger om vinteren

Produksjon og etterspørsel bestemmer strømprisen. Samtidig gjelder det å følge med på prisene du blir tilbudt fra strømselskapet.

STRØM OG STEMNING: Det er greit å ha det godt og varmt når vinteren kommer på ordentlig, men prisen på kosen kan kjøle ned stemningen. Foto: Berit Roald/Scanpix.
STRØM OG STEMNING: Det er greit å ha det godt og varmt når vinteren kommer på ordentlig, men prisen på kosen kan kjøle ned stemningen. Foto: Berit Roald/Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om vinteren går det med mer strøm til lys og varme enn på sommerstid, og strømprisene endrer seg i takt med temperaturen.

Forbrukerrådet anbefaler deg å sikre at du ikke har en urimelig strømavtale nå når det blir kaldere ute. De mener det er viktig at strømleverandørene også sørger for å varsle forbrukerne direkte om prisendringer.

- Flere strømleverandører lokker til seg nye kunder med kampanjepriser, for så å skru opp prisene etter at det har gått noen måneder, sier Hilde Uthaug, nettansvarlig for strømpris.no, en side som daglig oppdateres med priser fra de som leverer strøm i Norge.

Uthaug mener det er viktig at strømleverandørene også sørger for å varsle forbrukerne direkte om prisendringer.

- Det skjer dessverre ikke alltid og det holder ikke at strømleverandører nevner prisøkningen med liten skrift på sitt eget nettsted, sier hun.

Forventer høyere strømpris i vinter

Strømprodusentene selger strøm til selskapene på en nordisk kraftbørs, kalt Nord Pool Spot, og prisene i strømmarkedet bestemmes av tilbud og etterspørsel på denne børsen.

- Prisene ut til forbrukeren vil svinge i takt med kraftbørssvingningene, sier Julie Hæhre, kommunikasjonssjef i Hafslund Strøm AS, Norges største strømleverandør til privat- og bedrfitsmarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer