Meridian 598 og 861

Når du i dag kan kjøpe DVD-spillere til under tusenlappen bør det være noe spesielt med en spiller til rundt 45.000 kroner, og en prosessor til over 150.000. Det er det også.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har dessverre intet annet anlegg i samme prisklasse å sammenligne med - det må derfor presiseres at dette ikke er noen test av anlegget, men mer en oppsummering av inntrykk.

Søker du aktivt etter Meridian-komponentene på nettet skal det imidlertid godt gjøres å finne noe negativt. DVD-spilleren 598 har blant annet blitt skrytt opp i skyene av AudioRevolution.com. Hovedkonklusjonen er at den er blant de aller ypperste i sin prisklasse både på gjengivelse av musikk og film.

Samarbeider

598-spilleren har innebygde chipper for surrounddekoding. Lyden sendes ferdigkodet i tre separate koaxkabler. En for front høyre/vensre, en for center og subwoofer, og en for surround høyre og venstre. 861-prosessoren tar imot denne informasjonen, analyserer og dobler inngangsoppløsningen. Signalene fra en 16 bits CD i 44 kHz, vil dermed bli omgjort av 861 til 32 bit 88 kHz.

I teorien blir det dermed en høyere oppløsning, som i praksis fungerer som en linjedobler for lyd. Når du kobler 598 og prosessoren 861 sammen får du også nyte fordelen av MHR smartlink, som gir deg digital multikanals tilkopling. Denne patenterte løsningen er også offisielt godkjent av musikkbransjen for bruk av DVD-audio. Fordelen med smartlinken er at de digitale signalene da går direkte - og dermed uten lydforringelse - fra DVD-spilleren til prosessoren. Uten denne linken ville de digitale signalene fra DVD-spilleren utgjort 48 eller 44,1 kHz, mens de via linken kommer i 24-bits 94 kHz signaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer