Millionboligen

Hvor mye - eller hvor lite - får du for en million boligkroner i dagens boligmarked? Vi har sett på saken.

Publisert
Sist oppdatert

Stort og smått

Uttrykket "millionvilla" har en helt egen klang, med undertoner av stor rikdom. I et boligmarked som er hetere enn noensinne, skal du derimot lete lenge etter en villa til en million i hovedstaden - men er det slik i hele landet?

Etter å sett nærmere på saken kan vi konkludere med at selv med tidenes høyeste boligpriser er ikke millionvillaen en saga blott. Er du ikke kresen på beliggenheten, går det faktisk an å få en veldig stor enebolig for under en million kroner.

På den andre siden: Vil du bo i de aller mest urbane strøkene, får du ikke mye plass til sysakene dersom budsjettet ligger fast på millionen.

Sjekk bildene her:

De aller minste millionboligene

De aller største millionboligene

13-gangeren

Vår gjennomgang av dagens boligmarked viser noen enorme beliggenhetsforskjeller. I noen strøk kan du få 208 kvadratmeter til 990.000 kroner. I andre strøk får du bare 16 kvadratmeter for det samme beløpet.

Disse to eksempelboligene varierer altså i kvadratmeterpriser fra 4.760 kroner til hele 61.250 kroner. Her snakker vil altså om en 13-dobling av prisene. (Selv om det så klart ikke direkte går an å sammenlikne kvadratmeterpriser på store eneboliger og små leiligheter).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer