Taksering av bolig

- Mindre bruk av takstmenn gjør forbrukerne mer sårbare

Flere forhold spiller inn når du skal finne ut hvor mye boligen din er verdt, og det er ulike meninger om hvem du kan stole på når boligen vurderes.

SIDE OM SIDE: Det kan være store prisforskjeller mellom hus i samme gate. Derfor er det viktig å gå grundig til verks når du skal taksere boligen din. Foto: Anna Jedynak/Shutterstock/NTB Scanpix.
SIDE OM SIDE: Det kan være store prisforskjeller mellom hus i samme gate. Derfor er det viktig å gå grundig til verks når du skal taksere boligen din. Foto: Anna Jedynak/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I etterkant av Brennpunkt-dokumentaren «Boligbobla», har debatten om eiendomsmeglernes rolle i verdivurderingen av boliger blusset opp.

Forbrukerrådet kritiserer eiendomsmeglerne for å ha skviset takstmennene bort fra rollen å vurdere markedsverdi, som åpenbart er innenfor deres fagfelt.

- Forbrukerne har blitt mer sårbare i bolighandelen, blant annet fordi de ikke får en egen prisvurdering fra takstmann, sier Thomas Bartholdsen, fagdirektør for bolig i Forbrukerrådet.

Are Andenæs Huser, administrerende direktør i Norges Takseringsforbund (NTF), er enig i at meglerne har presset takstmannens verdivurdering ut fra rapportene som følger med boligsalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer