Mindre smittefare med berøringsfritt bad

For deg som har glemt barnehagelærdommen.

Kraner som skrur seg automatisk på har færre kontaktpunkter og er langt mer hygieniske enn ordinære kraner.  Foto: Produsenten
Kraner som skrur seg automatisk på har færre kontaktpunkter og er langt mer hygieniske enn ordinære kraner. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så vanskelig egentlig. Hvordan vaske hender på en hygienisk forsvarlig måte. Men det er lett å glemme. Og hvordan skrur du av kranen? Med albuen, slik barna lærer i barnehagen? Eller med et papirtørk? Eller bruker du de nyvaskete hendene til å ta på kranen du skrudde på med de skitne hendene?

Usikker på hva som er best? Les mer om hvordan du vasker hendene her: Antibac er ikke nok.

Med berøringsfrie VVS-produkter slipper du den problemstillingen.

- Bedre kjøkken- og baderomshygiene er effektivt i forhold til smittevern. I tillegg har berøringsfrie produkter en viktig miljødimensjon, siden både vann- og strømforbruk reduseres. Likevel er det nok først og fremst hygienebevissthet som øker etterspørselen, sier Torodd Blad hos VVS-grossisten Brødrene Dahl i en pressemelding.

Et vink med hånden, og toalettet vet beskjed.  Foto: Produsenten
Et vink med hånden, og toalettet vet beskjed. Foto: Produsenten Vis mer


Baderomsprodukter som aktiveres ved fotoceller er etter hvert vanlige på sykehus, offentlige bygg og restauranter. Men etter de siste årenes pendemier, og påfølgende økt fokus på håndvask og hygiene, tror VVS-bransjen det også vil bli vanligere også i private hjem fremover.

– Toalettlokk som lukker seg selv eller toalettskåler som registrerer bevegelse møter fremdeles skepsis blant folk flest, men berøringsfrie blandebatterier og tørkedispensere er noe man har begynt å venne seg til, forklarer Blad.

Les også: Spar strøm med nye kraner.

Visste du at ... ?

Det er langt fra bare vannkraner som skrur seg på selv man får kjøpt. Siden de første berøringsfrie VVS-produktene kom på markedet tidlig på 90-tallet, har utviklingen vært enorm. Nå finnes det mye å velge mellom fra store produsenter som Oras, Iqua, Ifö, Geberit og Pressalit, blant annet:

Også blandebatterier til dusj fås med fotocelle. Temperaturen må du imidlertid styre manuelt.   Foto: Produsenten
Også blandebatterier til dusj fås med fotocelle. Temperaturen må du imidlertid styre manuelt. Foto: Produsenten Vis mer

  • Berøringsfire kjøkkenbatterier
  • Berøringsfire blandebatterier for dusj
  • Toalett med sensorbasert nedspyling
  • Berøringsfri veggplate for vegghengt klosett
  • Selvlukkende toalettsete

I tillegg til det brennaktuelle hygienespørsmålet skal de berøringsfrie blandebatteriene redusere vannforbruket med 40-60 prosent. Prisen ligger da også litt høyere - så dette blir en avveiingssak: de par tusenlappene ekstra per enhet mot reduserte varmtvannskostnader, bedre hygiene og økt smittevern.

Les også: Kutter varmtvannskostnadene med opptil 60%

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer