Mindre smittefare med berøringsfritt bad

For deg som har glemt barnehagelærdommen.

Kraner som skrur seg automatisk på har færre kontaktpunkter og er langt mer hygieniske enn ordinære kraner.  Foto: Produsenten
Kraner som skrur seg automatisk på har færre kontaktpunkter og er langt mer hygieniske enn ordinære kraner. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så vanskelig egentlig. Hvordan vaske hender på en hygienisk forsvarlig måte. Men det er lett å glemme. Og hvordan skrur du av kranen? Med albuen, slik barna lærer i barnehagen? Eller med et papirtørk? Eller bruker du de nyvaskete hendene til å ta på kranen du skrudde på med de skitne hendene?

Usikker på hva som er best? Les mer om hvordan du vasker hendene her: Antibac er ikke nok.

Med berøringsfrie VVS-produkter slipper du den problemstillingen.

- Bedre kjøkken- og baderomshygiene er effektivt i forhold til smittevern. I tillegg har berøringsfrie produkter en viktig miljødimensjon, siden både vann- og strømforbruk reduseres. Likevel er det nok først og fremst hygienebevissthet som øker etterspørselen, sier Torodd Blad hos VVS-grossisten Brødrene Dahl i en pressemelding.

Baderomsprodukter som aktiveres ved fotoceller er etter hvert vanlige på sykehus, offentlige bygg og restauranter. Men etter de siste årenes pendemier, og påfølgende økt fokus på håndvask og hygiene, tror VVS-bransjen det også vil bli vanligere også i private hjem fremover.

– Toalettlokk som lukker seg selv eller toalettskåler som registrerer bevegelse møter fremdeles skepsis blant folk flest, men berøringsfrie blandebatterier og tørkedispensere er noe man har begynt å venne seg til, forklarer Blad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer