Mindre vare, høyere pris

Du sparer penger på å kjøpe liten bolig. Men hvitevarene for små rom koster flesk.

Små hvitevarer til å henge opp på veggen er siste nytt. Denne vegghengte tørketrommelen kommer fra Electrolux, men er ennå ikke å få kjøpt i Norge.  Foto: Electrolux
Små hvitevarer til å henge opp på veggen er siste nytt. Denne vegghengte tørketrommelen kommer fra Electrolux, men er ennå ikke å få kjøpt i Norge. Foto: Electrolux Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dyrt å ha liten plass. Ironisk nok er det slik at når man av økonomiske grunner bor på få kvadratmeter, blir det likevel dyrere å utstyre hjemmet. For jo mindre produktene er, dess mer koster de.

Hos Elkjøp koster billigste oppvaskmaskin i standard størrelse 2.495 kroner. Prisen på en smal oppvaskmaskin i 45 centimeters bredde er 4.295 kroner. Billigste komfyr i normalstørrelse koster fra 2.995 kroner, mens de som ikke har fullt så god plass må betale fra 4.495 kroner for en komfyr med 50 centimeters bredde. Det koster rundt 2.000 kroner å gå ned i størrelse.

Bildespesial: Se flere produkter for små arealer

En av Electrolux' smale komfyrer med keramisk topp er priset til 5.995 kroner. Men kjøper du komfyr som er 60 centimeter bred og altå er i normalstørrelse får du det for cirka 3.000 kroner. Flere av de små ovnene som Electrolux merke AEG koster også Electrolux sier at detaljistene i stor grad fastsetter prisene.

- Det er ikke noen sammenheng mellom størrelse og pris, sier administrerende direktør i Electrolux Norge, Arne Håkon Burdal til DinSide. - Det er ikke slik at en vare blir dyrere fordi den er mindre. Det er kvaliteten som bestemmer prisen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.