Mini-drivhus

Mini-drivhus: Ser du feilen?

Mini-drivhus er genialt til en liten kjøkkenhage, og det er ikke så vanskelig å lykkes - så lenge du unngår disse seks tabbene.

FOR LITEN PLASS: Noen spiselige planter vil vokse seg så store at mini-drivhuset blir for lite for dem. Dette gjelder en av plantene i dette drivhuset. I videoen får du vite hvordan problemet kan løses, og andre gode tips for å holde liv i kjøkkenhagen. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Mini-drivhus er en supersmart løsning for kjøkkenhagen hvor du kun skal dyrke et par favoritturter og litt grønnsaker.

I utgangspunktet er det enkelt å holde liv i plantene, det er ikke så mange regler å forholde seg til. Men de få reglene som gjelder, er svært viktige å følge for at plantene skal trives.

Kan «koke» i drivhuset

Før du skaffer deg et mini-drivhus, må du vite hvor det skal stå plassert, understreker Knut Tveit, gartner hos Hageland.

- Det må være en solrik plass. Det bør også være en plass det ikke blåser så mye at lufteluker blir ødelagt av vind, sier Tveit.

For lufteluker er et absolutt must på et mini-drivhus, ellers vil drivhuseffekten bokstavelig talt ta innersvingen på avlingene dine, advarer Kari Brekke, gartner hos Mester Grønn:

- Uansett hvor avansert utgave du går for, er det viktig at drivhuset har god lufting i taket. Helst bør du kunne ta av taket når varmen kommer, så plantene ikke «kokes» i varmen, sier hun.

God drenering

- Det er også viktig at drivhuset står på et underlag med god drenering slik at overskytende vann får renne unna, understreker Brekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.