Minner om grillvettreglene i sommer

Grillsesongen er i gang, og Norsk brannvernforening minner om brannrisikoen som følger med grillhyggen.

GRILLVETTREGLER: Norsk brannvernforening ber huske på grillvettreglene når de skal grille i sommer. Foto: Audun Braastad / NTB
GRILLVETTREGLER: Norsk brannvernforening ber huske på grillvettreglene når de skal grille i sommer. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Hvert år fører grilling til branner og personskader. Derfor er det viktig å vise stor forsiktighet når man skal grille. For dem som bruker gassgrill er det viktig at vedlikeholdet er i orden, sier administrerende direktør Rolf Søtorp i Norsk brannvernforening.

Mellom 15. april og 15. september er det også bålforbud i Norge. Søtorp anbefaler å benytte tilrettelagte bål- og grillplasser, og fraråder bruk av engangsgrill.

– Skal man grille ute i det fri anbefaler vi at man har en grill som kan gjenbrukes siden engangsgrillene, i tillegg til å være en brannkilde, også er et miljøproblem som aldri må forlates i naturen.

Norsk brannvernforening anbefaler at dersom du bruker engangsgrill, må du ta den med deg hjem hvis det ikke er en grillkasse i området der du griller. Du bør la den stå utendørs over natten før du kaster den i søppelet.

Norsk brannvernforenings grillvettregler for all grilling:

  • All grilling skal foregå utendørs
  • Barn og kjæledyr skal aldri være alene eller leke i nærheten av en tent grill.
  • Hold grillen under oppsyn så lenge den er varm.
  • For mye alkohol og grilling hører ikke sammen.
  • Ha førstehjelpsutstyr for behandling av brannskader tilgjengelig.

Kilde: Norsk brannvernforening

Background map overlay
Legg til ditt favorittsted Kartside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer