Minst 10 ting du bør sjekke når du skal på visning

Sjekklisten alle bør kunne.

MANGE VISNINGER I HELGA: Ifølge Finn.no, skal det i løpet av helgen avholdes totalt 4.198 visninger (lørdag, søndag og mandag sammenlagt), og 2.448 bare på søndag. Bare i Oslo skal det være 1.001 visninger på søndag. Foto: PER ERVLAND
MANGE VISNINGER I HELGA: Ifølge Finn.no, skal det i løpet av helgen avholdes totalt 4.198 visninger (lørdag, søndag og mandag sammenlagt), og 2.448 bare på søndag. Bare i Oslo skal det være 1.001 visninger på søndag. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av helga skal det ifølge Finn.no avholdes over 4.000 visninger over hele landet. Helgen etter pinse er tradisjonelt en av årets største visningshelger.

Er du blant dem som er på boligjakt? Her kan du se hva du bør de etter, når du skal på visning.

Sjekkliste for visningen

Ifølge SINTEF Byggforsk, behøver det imidlertid ikke være noen risikosport å kjøpe bolig, dersom du vet hva du skal se etter. Her er noen råd til hva du bør huske på visning:

  1. Dagslys og plass: SINTEF oppfordrer deg til å sjekke forhold som takhøyde, dagslys og utsyn, bodplass, tilgjengelighet, fleksibilitet, lydisolering og brannsikkerhet. Hvordan er solforholdene på eiendommen/balkongen?

  2. Inneklima, elektrisk og vann: Andre kritiske punkter er ventilasjon og inneklima, oppvarming/energieffektivitet, elektrisk anlegg, bad/våtrom, drenering og kjeller, ytterkledning og vinduer, balkonger/terrasser, samt loft og tak.

  3. Forbehold? Det er mulig å legge inn forbehold ved budgivningen om at selger dekker kostnadene ved eventuelt utbedringsbehov.

    – Dersom selger ikke aksepterer et slikt forbehold bør du tenke deg om. Senk budet, sett av penger til utbedring, eller vurder en annen bolig i stedet, oppfordrer seniorforsker Trond Bøhlerengen ved SINTEF Byggforsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer