Minus – og konklusjon

Philips er kjent for å ha meget brukervennlige og lettforståelige produkter. Det er derfor uforståelig at Prontoen sliter på dette punktet.

Publisert
Sist oppdatert

Bruksanvisningen kunne definitivt vært mye enklere, og illustrasjonene som viser hvordan du skal gå fram er lite å skryte av.

I praksis betyr det at eierne av Prontoen må bruke mange unødvendige ekstratimer for å sette opp fjernkontrollen. De som orker å ta seg tid til dette vil imidlertid bli fornøyd, poenget er at du ikke kan forvente at alt går av seg selv.

Dette er problematisk når Philips har satt prisen såpass høyt.

Gode muligheter — tungvint programmering

Når vi skulle styre vår egen Philips-TV, var dataene forhåndsprogrammerte i fjernkontrollen. De andre hjemmekinokomponentene måtte vi imidlertid legge inn manuelt. Dette kan gjøres på to ulike måter: 1. Finn produktet i Prontoens meny og aktiver innstillingene. Du går for eksempel inn på forsterkere og søker etter ditt eget merke i Prontoens database.

I praksis høres dette meget enkelt ut, men når du finner 20 Onkyo-produkter (listet som Onkyo1, Onkyo2 osv) er det irriterende å måtte prøve seg gjennom alle — før du faktisk innser at ingen av dem fungerer.

Vi forstår at ikke alle modellbetegnelsene kan ligge inne i Prontoen, men til et produkt i denne prisklassen burde det vært en full oversikt over dette på nettsidene til Philips. Det skal imidlertid finnes flere utenlandske nettsider (bla. remotecentral.com) som har tips og ulike layouter du kan laste ned.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer