Minus – og konklusjon

Philips er kjent for å ha meget brukervennlige og lettforståelige produkter. Det er derfor uforståelig at Prontoen sliter på dette punktet.

Publisert
Sist oppdatert
Minus – og konklusjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Bruksanvisningen kunne definitivt vært mye enklere, og illustrasjonene som viser hvordan du skal gå fram er lite å skryte av.

I praksis betyr det at eierne av Prontoen må bruke mange unødvendige ekstratimer for å sette opp fjernkontrollen. De som orker å ta seg tid til dette vil imidlertid bli fornøyd, poenget er at du ikke kan forvente at alt går av seg selv.

Dette er problematisk når Philips har satt prisen såpass høyt.

Gode muligheter — tungvint programmering

Når vi skulle styre vår egen Philips-TV, var dataene forhåndsprogrammerte i fjernkontrollen. De andre hjemmekinokomponentene måtte vi imidlertid legge inn manuelt. Dette kan gjøres på to ulike måter:

 • 1. Finn produktet i Prontoens meny og aktiver innstillingene. Du går for eksempel inn på forsterkere og søker etter ditt eget merke i Prontoens database.

  Minus – og konklusjon


  I praksis høres dette meget enkelt ut, men når du finner 20 Onkyo-produkter (listet som Onkyo1, Onkyo2 osv) er det irriterende å måtte prøve seg gjennom alle — før du faktisk innser at ingen av dem fungerer.

  Vi forstår at ikke alle modellbetegnelsene kan ligge inne i Prontoen, men til et produkt i denne prisklassen burde det vært en full oversikt over dette på nettsidene til Philips. Det skal imidlertid finnes flere utenlandske nettsider (bla. remotecentral.com) som har tips og ulike layouter du kan laste ned.)

 • Minus – og konklusjon

 • 2. Eller du kan programmere hver enkelt tast. Faktisk syntes vi dette var langt enklere enn å finne det rette produktet. Som vanlig gjøres dette ved å aktivere ”lærefunksjonen”, og holde din originale fjernkontroll mot Prontoen inntil Ok lyser på skjermen.


 • Programvare. Kjøper du denne Prontoen får du med programvaren ProtoProEdit NG på CD-rom som hjelper deg til å redigere utseendet på skjermen. Dette programmet fungerte OK, men også det kunne vært gjort enklere i bruk.

  Via USB-porten kan du også laste ned oppdateringer av programvaren. Det gjør at kontrollen er framtidssikret og gir pluss i vår bok.

Pris og oppsummering

Du får utallige muligheter på Prontoen, men du må regne med at det tar tid før du lærer å utnytte den fullt ut.

Har du en velfylt bankkonto og bor i et hus fullt av fjernstyrte elektroniske duppeditter er det imidlertid bare å kjøre på, Prontoen vil kunne styre det meste og du vil unektelig få misunnelige blikk når kontrollen ligger framme. Vi er selvsagt ikke bedre enn at vi faller for sånt:-)

Trass i at Prontoen har forbedringspotensiale sitter vi igjen med en god følelse av produktet. Dessverre er prisen urovekkende høy. Med en veiledende pris på hele 10.995 kroner får vi leve med vårt eget fjernkontrollkaos en stund til.

IR & RF-signaler


Prontoens infrarøde(IR)-signaler har en rekkevidde på rundt 10 meter. Men du kan også få Prontoen til å bruke RF (radio)-signaler, for å øke rekkevidden. Dette krever imidlertid at du kjøper en egen RF-boks i tillegg.

SBC Li900 anbefales til Prontoen og gjør om RF signalene til IR slik at du kan styre komponenter i hele huset fra sofakroken. Prisen på denne er rundt 2.000 kroner. Du finner bilder av denne enheten i bildespesialen.

Minispesifikasjoner

 • 3,8-tommers trykkbar LCD-skjerm, 65.536 farger, 32 MB minne.

 • USB-port for overføring av nye bilder og egne menyer, eller oppgradering av programvaren.

 • Gode makromuligheter. Alle knappene kan programmeres til Makro, slik at de kan utføre flere handlinger. Timer: Du kan programmere videoen, eller sette utelyset til å gå på om ettermiddagen og av om morgenen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer