Mistanke om prissamarbeid på VVS-varer

Flere grossister under mistanke.

Har Konkurransetilsynet rett, kan det hende du har betalt mer enn du må for rør og VVS-utstyr i boligen din.  Foto: Varme & Bad
Har Konkurransetilsynet rett, kan det hende du har betalt mer enn du må for rør og VVS-utstyr i boligen din. Foto: Varme & Bad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransetilsynet gjennomførte tirsdag 10. november en bevissikring hos flere selskaper som driver grossistvirksomhet knyttet til VVS-produkter.

- Vi har gjennomført denne bevissikringen hos flere grossister, for å få bekreftet eller avkreftet mistanke om ulovlig prissamarbeid, sier en ellers ganske ordknapp Andreas Kjeldsberg Pihl, informasjonssjef i Konkurransetilsynet til DinSide.

- Vi har gjort noen beslag, både i dokumenter og elektronisk informasjon som vi nå vil gå igjennom.

Konkurransetilsynet har innhentet tingrettens tillatelse til å foreta bevissikringen. Hvem, eller hvor mange dette gjelder, ønsker ikke Konkurransetilsynet å opplyse om. Pihl kan heller ikke kommentere om dette er grossister som selger direkte til rørleggerbedriftene, eller til kjedebutikkene.

Les også: Advarer mot utenlandsk VVS-utstyr

De tre store?

Det er likevel nærliggende å tro at saken berører de tre store VVS-grossister i Norge; Heidenreich, Ahlsell og Brødrene Dahl - selv om vi ikke har fått dette bekreftet. Viseadministrerende direktør i Ahlsell, Bjørn Munthe, bekrefter imidlertid overfor DinSide at Ahlsell er en av bedriftene der Konkurransetilsynet har gjort beslag, på kontorene i Stavanger og Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer