Møbler for bilelskerne

Får du ikke nok av bil, bør du ta en titt på disse møblene.

Med speilet convex fra Established & Sons har du full kontroll over hva som skjer bak deg - også hjemme. Speilet måler 90x30x25 cm og fås i rødt, hvitt eller svart. Foto: Established & Sons
Med speilet convex fra Established & Sons har du full kontroll over hva som skjer bak deg - også hjemme. Speilet måler 90x30x25 cm og fås i rødt, hvitt eller svart. Foto: Established & Sons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger ikke sette hjul på det, snarere tvert imot. Djevelen er i detaljene.

Møbel og motor

Design for møbler og motor går hånd i hånd. Bilfabrikantenes designere inspireres av møbler og arkitektur, og møbeldesignerne lar seg friste av firhjulingene. Men der bildesignerne stort sett lar seg inspirere av futuristisk arkitektur, vender møbeldesignerne blikket bakover, til gamle, klassiske biler. Ikke de største, dyreste eller raskeste, men de med de mest originale formene. Og slikt blir det morsomme møbler av, som selv du som ikke er så interessert i bil kan like.

Her har vi sett nærmere på et knippe møbler som kan tilfredsstille både bilentusiasten og dem som bor sammen med ham - eller henne.

Ønsker du det hakket mer tydelig er kanskje denne sofaen eller denne pulten noe for deg?

Citroën-sofa

Den norske møbelprodusenten Hjellegjerde har hentet inn hjelp fra dansk designadel til årets nye møbelkolleksjon. Gullsmed og produktdesigner Tobias Jacobsen, Arne Jacobsens barnebarn, har formgitt sofaen La Familia. Og inspirasjonen er hentet fra gamle, klassiske Citroën-biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.