Kaffegrut i sluket

Moddi advarer mot kaffe-tabbe

Heller du kaffegrut i vasken? Pass opp! Artisten Moddi møtte nettopp på et overraskende syn.

Istedenfor å helle kaffegrut rett i sluket bør du finne fram litt tørkepapir. Da kan du enklere kaste det i matsøpla og unngå både tette rør og rotter på besøk. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at kaffegrut og rør er en dårlig kombo?

Det fikk artist Pål «Moddi» Knutsen erfare ha han under oppussing av kjøkkenet så i røret under kjøkkenvasken. Han så at kaffegruten slettes ikke var kommet seg så langt.

- Gjenta etter meg: Eg skal aldri, aldri, aldri helle kaffi i vasken igjen. 37 år gamalt 50 mm galvanisert rør. Det hadde ikkje mange vekene att, sier han i en Twitter-melding.

Fester seg i fettlaget

Og ekspertene bekrefter Knutsens mistanke. For kaffegrut - det skal ikke ned i sluket!

- Kaffegrut skal ikke ned i vasken, da den sammen med fett og matrester kan lage propp i avløpet, spesielt hvis man har gamle rør som allerede har ett godt lag med fett innvendig i rørene, sier Steffen Strand i Rørleggervakta.

Kaffegruten fester seg da i fettlaget og bidrar til at det raskere blir full stopp i avløpet.

- Det er flere måter å kvitte seg med kaffegruten, man kan helle av vannet fra presskanna og spa ut det man kan i søpla, for så og fylle presskanna med litt vann og helle det ut på tørkepapir lagt over sluket i vasken, eller så kan man bruke kaffegruten som gjødsel, strø den utover i blomsterbedet, den inneholder nemlig fosfor, nitrogen og kalium, fortsetter Strand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer