Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland

Publisert
Sist oppdatert

Også på Vestlandet er det sjøeiendommer som sannsynligvis vil bli de mest lønnsomme investeringene.

- Det har etter hvert kommet veldig strenge regler for bygging i strandsonen. Derfor vil allerede eksisterende boliger der bli enda mer ettertraktede fremover, tror leder for Eiendomsmegler 1 Bergen, Kurt Fridtjof Buck.

Han mener det viktigste ved boligkjøp, er å velge et sted hvor man virkelig har lyst til å bo. Men vil man gjøre en ren investering, er det de store byene eller områdene rundt, man bør satse på.

- Det er mulig at boliger som ligger like utenfor byene har størst potensiale for prisvekst fremover. I sentrumsnære områder er ofte mye av prisveksten allerede tatt ut, sier han.

Av aktuelle områder utenfor Bergen nevner han Askøy, Sotra og Os.

Buck minner om at det å kjøpe bolig på små steder med hjørnesteinsbedrifter er forbundet med risiko.

Ellers tror han det vil lønne seg å investere i alle typer fritidsboliger med nær beliggenhet både til by og strandsone. Å kjøpe fritidsbolig i store hyttelandsbyer på fjellet beskriver han som mye mer risikofylt nå.

- Mye tyder på at fritidsboligmarkedet nærmer seg en topp i fjellet.

Daglig leder i Eiendomsmeger1 Ålesund, Kristina Giske, mener hele Ålesund kommune er et bra område å investere i.

- Ålesund ligger fremdeles langt etter andre byer når det gjelder boligprisutvikling. Her har vi ennå ikke nådd noen boligpris-topp. I tillegg er det slik at den gjennomsnittlige inntekten i området er høy, så jeg tror på en jevn økning i boligprisene her.

Tilbake til artikkelenVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer