Morgendagens dingser

Elbransjen vil at norske ungdommer skal designe fremtidens hvitevarer.

Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har Electrolux fått studenter fra hele verden til å designe produkter for fremtiden. Resultatet har blant annet blitt vaskemaskiner som ser ut som iPoder og dusjkabinett som bruker en brøkdel av vannet som en vanlig dusj bruker.

Scroll ned og se video!

I år skal nordmenn, for første gang, få lov til å være med å skape framtidsprodukter. Drøyt 320 norske industridesignstudenter kan komme med sine ideer om hva som er framtidens dingser.

Om bidragene er gode nok, blir de sendt til en internasjonal finale i Zürich i høst, hvor de konkurrerer med unge designere fra hele verden om å skape årets produkt.

Temaet for årets designkonkurranse er "design for internettgenerasjonen". Konkurranse-arrangøren betegner "internettgenerasjonen" som unge, hektiske, miljøbevisste mennesker som er koblet til teknologi og internettbaserte sosiale nettverk.

Science fiction

Bidragene som har vært med i konkurransen tidligere har nærmet seg science fiction, de fleste av dem har vært ment som inspirasjon og vill gjetning omkring hvordan vi vil utstyre hjemmene våre om en 20 års tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer