Morgenstund har penger i munn

Vekkerklokke som snarest bør bli virkelighet.

SMARTING: Vekkerklokka som garantert ikke gir deg god samvittighet hvis du forsover deg.
SMARTING: Vekkerklokka som garantert ikke gir deg god samvittighet hvis du forsover deg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi burde innledet denne lille saken med tid er penger, men, ærlig talt, vi har da en viss yrkesstolthet.

Likevel, med dette fine vekkerklokkekonseptet er det nettopp det som er tilfellet.

Les også: Glem skingrende vekkerklokker

En omvendt seddelpresse

Bildet er mer eller mindre selvforklarende, men tanken er altså at du legger en bunke pengesedler på inntil en viss tykkelse oppi beholderen før du legger deg. Det gjennomsiktige displayet forteller deg hva klokka er, men våkner du ikke idet alarmen går av er tanken at vekkerklokka sakte, men sikkert begynner å makulere pengesedlene.

Konseptet er så brutalt tenkt at den anonyme designeren ikke engang har funnet plass til en snooze-knapp, hvilket betyr at seddelbunken veldig fort kan bli historie hvis ikke du er på hugget.

Å ødelegge segler er i seg selv problematisk. Det er nemlig ulovlig å ødelegge pengesedler med vilje i mange land, blant annet i USA. Der heter det blant annet at den som "ødelegger, kutter, vansirer, perforerer, forener eller kleber sammen, eller gjør en hvilken som helst annen ting med pengesedler (...) i den hensikt å gjøre gjenstanden ubrukelig, skal tildeles en bot på ikke mer enn 100 dollar, eller dømmes til fengsel i ikke mer enn seks måneder, eller begge deler."

Ikke straffbart i Norge

NÅR PENGENE BRENNER I LOMMA: Ikke har den snooze-knapp heller ...
NÅR PENGENE BRENNER I LOMMA: Ikke har den snooze-knapp heller ... Vis mer

I Norge finnes ikke tilsvarende regler, selv om Norges bank riktignok har retningslinjer for hvor ødelagt en seddel kan være for at den kan erstattes. Er inntil 55 prosent av seddelen intakt får du erstattet den i sin helhet, er mellom 50 og 55 prosent fortsatt lesbar får du erstattet halvparten, mens du kan glemme å få penger igjen hvis mer enn 50 prosent av seddelen er ødelagt.

Det er med andre ord godt mulig norske eiere av en klokke som dette vil spekulere i at de klarer stoppe alarmen før 55 prosent av seddelen er fortært av den innebygde makulatoren, men banken vil til nok til slutt fatte mistanke hvis du fire dager på rad kommer med sedler som har de samme kuttene langs den ene langsida.

Les også: Denne vekker deg når du mest trenger det

Finnes det en app?

Skulle ikke makuleringsklokka bli virkelighet med det første, kan kanskje app-utviklerne til iPhone og Android-mobiler lage noen fine alternativer. Hva med en app som idet den ringer foretar en automatisk samtale til en 815-tjeneste fra spådomskoner i Venezuela eller Cuba?

Det ville nok fått armen din til å reagere ganske raskt om morgenen.

Har du kreative måter å komme deg opp av senga på om morgenen? Del det med DinSide-leserne i forumet under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer