Møt Miele Scout RX1

Først i mai måned kan du kjøpe hvitevaregigantens første støvsugerrobot. Er det for sent?

Designmessig skiller den seg ikke akkurat ut fra konkurrentene. Displayet er imidlertid lettlest, og menyene enkle å forstå. Vi la også merke til at den er langt roligere når den jobber enn vår private Naeto. Foto: ØYVIND PAULSEN
Designmessig skiller den seg ikke akkurat ut fra konkurrentene. Displayet er imidlertid lettlest, og menyene enkle å forstå. Vi la også merke til at den er langt roligere når den jobber enn vår private Naeto. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(IFA 2014:) Selv om robotstøvsugere har vært på markedet lenge, er det først nå Miele er klare til å slippe sin første modell på markedet, og navnet er Scout RX1.

Selv om Miele har et godt rykte i hvitevarebransjen er det likevel et åpent spørsmål hvorfor vi skal velge dem her: Konkurrentene er nemlig ikke bare mange - ved å ha vært tilstede i markedet i flere år, har de jo også opparbeidet seg god erfaring.

Miele mener likevel at Scouten skal være moden for oppgaven, og her er det vi vet så langt.

Se hva støvsugerposen sier om deg

Smartere navigering

Miele skryter altså av at deres robot har en mer systematisk navigering. Mye av æren for det skal være et innebygd kamera som skanner rommet flere ganger i minuttet, slik at roboten vet hvor den skal gå og ikke minst hvor den har vært.

Det betyr ganske enkelt at Scout RX1 dekker hele rommet raskere enn de av konkurrentene som fortsatt lar robotene gå vilkårlig på kryss og tvers inntil de har dekket hele gulvet.

Økt treffsikkerhet gjør også at støvsugingen går raskere, og dermed holder batteriet også lengre per lading, noe som spesielt er en fordel på rom med store flater. Sensorer sørger også for at den ikke kjører ned trappen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer