Musefella Victor Multikill er dødelig

Når du kaller produktet ditt Multikill bør det levere varene. Vi ble ikke skuffet.

3-0. Det er Victor(y) i praksis.  Foto: ØYVIND PAULSEN
3-0. Det er Victor(y) i praksis. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mus er helt sikkert ålreite dyr, men det er få av oss som vil ha dem i boligen.

Så hva gjør du da, når den tradisjonelle musefella ikke gjør jobben? Vel, dagens testprodukt kan være løsningen på problemet.

Trenger ikke mer enn et nøkkelhull for å komme inn: Sjekk produktene som hjelper deg å holde smågnagerne ute.

«Victor Multikill»

Som du hører på navnet har ikke den amerikanske produsenten lagt fingrene imellom, men det er altså en elektrisk musefelle det er snakk om. Intet mer, intet mindre.

Og konseptet er enkelt: Musen skal lures inn i boksen, hvor den blir avlivet med støt. Etter at jobben er gjort, rulles så offeret automatisk ned i en uttrekksboks, slik at fellen igjen er klar til bruk. Totalt skal boksen ha plass til 10 mus før den må tømmes.

Når V-en lyser grønt én gang, er Victor Multikill aktivert og klar til bruk. Foto: ØYVIND PAULSEN / DINSIDE.NO
Når V-en lyser grønt én gang, er Victor Multikill aktivert og klar til bruk. Foto: ØYVIND PAULSEN / DINSIDE.NO Vis mer


Hvorfor elektrisk?

Vi satte Victor Multikill på prøve på familiens landsted, en gammel familiegård hvor det dessverre er alt for mange sultne og nysgjerrige smågnagere. Siden det er snakk om et hus som delvis er fra 1700-tallet er ikke det noen overraskelse, men å ta knekken på dem har vist seg å være lettere sagt enn gjort.

Når musene er utspekulerte, må du inn med hardere skyts. Foto: PantherMedia
Når musene er utspekulerte, må du inn med hardere skyts. Foto: PantherMedia Vis mer


I praksis har vi plantet tradisjonelle musefeller utallige steder uten å fange de små rakkerne. Ja, enkelte ganger har de til og med klart å fjerne åtet, uten at fellene har løst seg ut. Hvordan de har klart det er for oss en gåte, da fellene erfaringsmessig klapper sammen så fort, at bare det å montere dem har vært en risikosport.

Uansett: Da den norske importøren Skadedyrbutikken lokket med sin elektriske musefelle måtte vi bare prøve.

Gnagerplager: Har sett rotter komme opp av toalettet - og Bård fikk filmet den som dukket opp i skålen sin

Slik virker musefellen

Victor Multikill kommer ferdig montert, alt du trenger er altså å sette inn de fire medfølgende batteriene (type C/fås i de fleste dagligvarebutikker), legge inn et åte, og sette den på plass.

Her ser du baksiden som skal inn mot veggen. For å lede musene inn i fella plantet vi i tillegg litt ekstra peanøttsmør her. Foto: ØYVIND PAULSEN / DINSIDE.NO
Her ser du baksiden som skal inn mot veggen. For å lede musene inn i fella plantet vi i tillegg litt ekstra peanøttsmør her. Foto: ØYVIND PAULSEN / DINSIDE.NO Vis mer


Selve musefellen skal plasseres med baksiden inntil en vegg. Det gjør at musene ledes inn trappetrinnene på baksiden, og er i følge Trond Evensen fra Skadedyrbutikken også lurt, fordi mus normalt beveger seg langs veggene i et rom.

Vi ble også anbefalt å legge inn en liten dert med peanøttsmør i trappen på begge sider, samt å åpne lokket på toppen, og kline en liten dert innerst i kammeret der hvor selve musen blir avlivet av støtet.

En stor dert med Peanatt-smør innerst i fellen ble musenes bane. Pass på at du ikke søler på metallet. Foto: ØYVIND PAULSEN / DINSIDE.NO
En stor dert med Peanatt-smør innerst i fellen ble musenes bane. Pass på at du ikke søler på metallet. Foto: ØYVIND PAULSEN / DINSIDE.NO Vis mer


Her er det greit å vite at fellen ikke er aktivert når det øverste lokket er åpent. Det er altså viktig å lukke lokket godt igjen, etter du har plantet det fristende peanøttsmøret.

Etter at dette er gjort må du huske å skru på fellen via vippebryteren på fronten. Selve fellen er forøvrig helt lydløs, men den blinker grønt en gang når du skrur den på.

Deretter er det bare å følge med: For når den har tatt kverken på en mus vil den blinke grønt, og kanskje like viktig: Den vil lyse gult når den har oppnådd 10 avlivninger. Og da er det naturlig nok på høy tid med tømming.

Mus i hus? Slik oppdager du dem ...

3-0: Multikill i praksis

Vi brukte selv litt tid på å finne riktig plassering, men endte til slutt opp med å sette den på kjøkkengulvet ved siden av spiskammerset, da vi hadde observert muselort der.

Da vi var på landstedet, holdt imidlertid smartingene seg klokelig nok unna. Vi lot derfor fellen stå på med nøyaktig samme plassering da vi dro hjem, og da ble det full klaff.

3-0. Det er Victor(y) i praksis.  Foto: ØYVIND PAULSEN
3-0. Det er Victor(y) i praksis. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Da vi dro ut skuffen lå det nemlig tre mus pent dandert i boksen. Det kaller vi en suksess, selv om vi nok må innrømme at de ufrivillige testdeltagerne neppe ville vært enige i akkurat det.

Alle rottefellers mor? Denne tar knekken på krypene i kloakken

Oppsummering

Prisen på 1.500 kroner hos Skadedyrbutikken kan kanskje virke noe stiv, men for oss var den verdt det.

Det vi likte best var selvsagt at vi endelig fikk tak i musene som tidligere hadde lurt seg unna, men vi likte også at vi slapp å legge ut gift.

En ting er at gift er noe herk som bør unngås, men for oss som i tillegg har en konstant sulten hund på evig jakt etter snacks, er det greit å ikke utfordre skjebnen...

Med i prisen må du også ta høyde for utgifter til batterier, og på ønskelisten for neste generasjon bør en batteriindikator stå øverst. Med det på plass hadde det blitt enklere å sikre seg at fellen ikke går tom for strøm.

Se video fra produsenten her:Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer