Mye dyrere hybel i år

På Torshov og Sagene, på grunn av BI Nydalen.

Studenthyblene i området rundt BI Nydalen har steget 13 ganger så mye som ifjor, da var prisstigningen 1,3 prosent, mot årets 17 prosent. Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox.com
Studenthyblene i området rundt BI Nydalen har steget 13 ganger så mye som ifjor, da var prisstigningen 1,3 prosent, mot årets 17 prosent. Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17 prosent høyere leiepriser i år enn i fjor i bydelen Torshov og Sagene. Grunnen er sannsynligvis BI Nydalen, som har opprettet 8.000 hybler tilknyttet skolen i løpet av få år.

- BI i Nydalen kan være grunnen til at leieprisene for hybler har blitt så mye høyere på et år. Ettersom skolen har blitt så populær, kan det ha blitt et trykk på leiligheter i området. Torshov, Sagene og Grünerløkka ligger i kort avstand til BI, sier Christian Rasmussen, daglig leder i Hybel.no.

I fjor gikk leieprisen i samme område opp 1,3 prosent.

Slik får du billigst mulig leilighet

Tallene er fra Hybel.no, regnet ut ifra utleide hybler og rom i bofellesskap. I hovedsak leier Hybel.no ut private hybler, og i tilegg noen hybler tilknyttet studentsamskipnadene.

Mange problemer for leieboere

Trondheim er stabil

Det er ingen overraskelse at prisene på hybel og rom bofellesskap har gått opp i år, enda mer enn i fjor. Hvilke steder har gått opp mest?

Ifølge en Hybel.nos undersøkelse, har leieprisene på Sagene og Torshov gått opp mest i Oslo siden 2007. I fjor økte Gamle Oslo mest, med hele 14,5 prosent. Oslo sentrum har holdt seg mest stabil i pris, og har bare gått opp 2,3 prosent fra i fjor til i år. De dyreste hyblene finnes i bydel Gamle Oslo, gjennomsnittspris 4.339 kroner.

Boligbyggs leieprisveileder viser hvor mye det koster å leie alt fra hybler til 5-roms i de forskjellige bydelene i Oslo.

To karer søker samboer

I Bergen har Danmarksplass tatt innersvingen, og steget 12, 8 prosent fra 2007 til 2008. De er også dyrest i Bergen, gjennomsnittspris 3.524 kroner.

Går visning for deg i Bergen - Gratis

Totalt har leieprisene i Trondheim steget med 6 prosent, og har stort sett lav vekst. Trondheim Øst har steget mest i pris, 8,6 prosent siden 2007. Det gjør at prisen gjennomsnittlig er den høyeste i Trondheim, på 3.422 kroner. Trondheim Sør og Trondheim Vest har derimot steget svært lite, henholdsvis 1,8 prosent og 1,4 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer