TEST: Ecovacs Deebot 920

Mye robotstøvsuger for pengene

Nok en rimelig støvsuger som også kan vaske litt.

MEGET GOD: Til 5.000 kroner synes vi Ecovacs Deebot 920 er mye robotstøvsuger for pengene. Foto: Pål Joakim Pollen
MEGET GOD: Til 5.000 kroner synes vi Ecovacs Deebot 920 er mye robotstøvsuger for pengene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Med svært varierende priser er det vanskelig å peile seg inn på akkurat hvor mye du bør bruke på en robotstøvsuger. Tidligere i år testet vi for eksempel iRobots toppmodell til nesten 17.000 kroner, mens det også står støvsugere til under tusenlappen i hyllene rundtom. Forleden testet vi en fra Jula til 800 kroner (krever Dagbladet Pluss), men det var langt fra noe røverkjøp.

Mange modeller ligger på 4-6.000 kroner, og i denne prisklassen synes vi flere modeller gir deg mye for pengene. I fjor testet vi for eksempel Xiaomi Roborock S5, som da lå på rundt 4.000 kroner, og som nå har blitt erstattet av S5 Max (ikke testet).

Ecovacs er en produsent som kanskje ikke er så kjent her til lands, men har også en håndfull robotstøvsugere i sitt arsenal. Den nyeste modellen og dagens testprodukt er Deebot 920. Den får du i skrivende stund til 5.000 kroner hos Komplett.

To sidebørster - og vanntank

Som de fleste andre er støvsugeren sylindrisk utformet, men noe veldig få konkurrenter kan skilte med, er at Deebot 920 har to sidebørster – både på høyre og venstre side. Disse børstene spiller en viktig rolle, siden det er de som sørger for å børste rusk og rask inntil vegger, kommoder og lignende ut på gulvet slik at det kan fanges opp av den store hovedbørsten på undersiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer