TV 2 Sumo

Nå blir det dyrere

TV 2 øker prisen for å se Salah og co.

PREMIER LEAGUE: TV 2 Sumo øker månedsprisen for strømmepakke som inkluderer Premier League. Foto: Reuters/Matt Dunham/NTB
PREMIER LEAGUE: TV 2 Sumo øker månedsprisen for strømmepakke som inkluderer Premier League. Foto: Reuters/Matt Dunham/NTB Vis mer
Publisert

Det kommer fram av en e-post TV 2 mandag sendte ut til abonnentene på strømmetjenesten Sumo.

– Fra 1. november økes veiledende pris på pakkene «Premier League og Sport» med kr 70,-/md. Ny pris på ditt abonnement blir kr 519,-/md», står det i e-posten.

Prisøkningen for nye kunder med Sumo-pakker som inkluderer Premier League blir på 70 kroner i måneden. For dem som allerede var kunder i fjor høst, og som derfor har hatt 50 kroner lavere månedspris det siste året, blir prisøkningen 120 kroner per måned.

Prisen for pakka inkludert Premier League blir da på 519 kroner i måneden. Til sammenligning har de ulike TV-distributørene varslet fra 150 til 200 kroner i månedlig prishopp. Blant annet øker Altibox til 649 kroner i måneden og Canal Digital til 699 kroner. Både Telia og RiksTV har varslet prisøkning, men har i skrivende stund ikke offentliggjort hvor stor den blir.

Prisøkningen for Premier League-produktet gjelder fra 1. november, men for blant annet Altibox gjelder ikke prisøkningen før 1. desember.

På spørsmål fra Aftenposten om hvordan TV 2 kan forsvare en prisøkning midt i en rettighetsperiode, svarer Jan-Petter Dahl, TV 2s pressesjef, at de forsøker å minimere prisøkninger og at de valgte ikke å ta ut hele økningen i fjor.

– Vi har stor forståelse for at dette er mye penger. Økningen skyldes ganske enkelt at rettighetene for å vise fotballen koster mye mer. Og når rettighetene blir dyrere for et slikt produkt, må vi sette opp prisen, sier han til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer