Nespresso lanserer nytt kaffesystem

Nå blir det endelig mulig å få en stor kopp Nespresso-kaffe

Men kapslene vil koste deg mer.

NYE KAPSLER: Nespressos nye kaffekapsler kommer i forskjellige størrelser, alt fra en liten espresso til en skikkelig stor kopp på over 4 desiliter. Foto: Produsenten
NYE KAPSLER: Nespressos nye kaffekapsler kommer i forskjellige størrelser, alt fra en liten espresso til en skikkelig stor kopp på over 4 desiliter. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

For ti år siden var kapselkaffe det hotte blant norske kaffedrikkere. Aldri hadde det vært enklere å brygge seg én kopp kaffe om morgenen, og så mye raskere enn å måtte styre med den gode, gamle kaffetrakteren med filter.

Men for noen år siden viste det seg at nordmenn ville trakte kaffen sin igjen. I 2013 så man en økning salget av kaffetraktere, viste tall fra Elektronikkbransjen.

- I sosiale settinger er ikke kapselmaskiner veldig praktiske. Når man skal lage kaffe til seks til åtte personer er det tungvint å måtte brygge kopp etter kopp til alle gjestene, sa Jan Røsholm til Dinside den gangen.

Samtidig var salget av kapselkaffemaskiner nedadgående, om enn ikke voldsomt. Og den trenden ser ut til å ha fortsatt.

Nytt kaffesystem

Nå lanserer imidlertid Nespresso et nytt kaffesystem som tar sikte på å møte nordmenns krav om å ville ha en stor kopp svart kaffe om morgenen.

Nespresso Vertuo er navnet på det nye systemet, som brygger kaffe på en ny måte med en ny type kaffekapsel, som nå også kommer i forskjellige størrelser.

Er du kjent med Nespresso-kaffe fra før, vet du kanskje at det kun har vært én størrelse på selve kapselen. Så har du kunnet velge forskjellige kaffetyper på selve kaffemaskinen, typisk «ristretto» på 25 ml, «espresso» på 40 ml og «lungo» på 110 ml.

Med det nye Vertuo-systemet kan du imidlertid velge mellom tre kapselstørrelser, som gir fem forskjellige kaffetyper: en liten «espresso» på 40 ml, «double espresso» på 80 ml, «gran lungo» på 150 ml, en «mug» på 230 ml og til slutt den største, «alto» på 414 ml.

– Vi har stor tro på at Vertuo vil bli godt mottatt her i Norge siden vi drikker så mye svart kaffe. Det nye kaffesystemet utvider nordmenns muligheter for å lage store kopper med Nespresso-kaffe, til å nyte hjemme eller til å ta med i en termokopp, sier Susan Bonsak i Nespresso Norge i en pressemelding.

TRE STØRRELSER: De nye Nespresso-kapslene kommer i tre forskjellige størrelser, i motsetning til de gamle Nespresso-kapslene, som bare kommer i én størrelse. Foto: Produsenten
TRE STØRRELSER: De nye Nespresso-kapslene kommer i tre forskjellige størrelser, i motsetning til de gamle Nespresso-kapslene, som bare kommer i én størrelse. Foto: Produsenten Vis mer

Kaffesentrifugering

Nespresso skryter av at det nye systemet bruker en ny type bryggeteknologi de kaller for «Centrifusion», som kort forklart innebærer at kapselen roteres opptil 7.000 ganger i minuttet, avhengig av hva slags kaffetype du ønsker deg.

Med det gamle systemet brukes høytrykk-teknologi for å pumpet vannet gjennom kapselen.

Hver Vertuo-kapsel er utstyrt med en strekkode som leses av kaffemaskinen, slik at kaffebryggingen, antall omdreininger og lignende, tilpasses den gjeldende varianten.

ÉN KNAPP: Du trenger ikke velge kaffestørrelse på den nye Vertuo-maskinen, det gjør den for deg ved å lese av en strekkode på kaffekapselen. Foto: Produsenten
ÉN KNAPP: Du trenger ikke velge kaffestørrelse på den nye Vertuo-maskinen, det gjør den for deg ved å lese av en strekkode på kaffekapselen. Foto: Produsenten Vis mer

To maskiner

Til det nye systemet lanserer Nespresso lanserer to nye kaffemaskiner, Vertuo 2 og VertuoPlus 2, som vil koste henholdsvis 2.899 og 2.499 kroner.

Til tross for lavere pris, har VertuoPlus flest funksjoner.

Den kan blant annet skilte med en flyttbar vanntank og et såkalt automatisert hode, som skal gjøre det lett å åpne og lukke topplokket​.

Grunnen til at den førstnevnte maskinen er dyrere, skyldes at den produseres i mindre volum og har derfor høyere kostpris, sier Susan Bonsak i Nespresso til Dinside.

Dyrere kapsler

De originale kaffekapslene til Nespresso dukket etter hvert opp i kopier av andre produsenter, til tross for at Nespresso hadde tatt patent på dem. I dag finnes det flere alternativer å velge mellom i vanlige dagligvarebutikker.

Enn så lenge vil imidlertid ikke de nye Vertuo-maskinene fungere med andre kapsler enn Nespresso Vertuo-kapsler.

De er for øvrig litt dyrere enn de gamle kapslene. Mens en espresso-type «Original»-kapsel koster 3,79 kroner, koster Vertuo-varianten 4,39 kroner. Vanlig stor kaffekopp-størrelse koster fra 6,29 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer