Nå blir det mer press på bolig

KOMMENTAR: Når aksjerabattene fjernes, løper 50-åringene til markedet for små leiligheter.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil i vårt sinn om at skattesystemet sender boligprisene til værs - særlig prisene på de små leilighetene.

Dette har vi skrevet mangt og meget om, blant annet i en kommentar i forrige uke, da vi beskrev hvordan dette årets skattesystem gjør det mye gunstigere for formuende femti-åringer å plassere sparepengene i boligmarkedet, enn å spare i andre alternativer.

Dette skyldes at minst 70 prosent av en hvilken som helst boligs markedsverdi fordufter før likningsmyndighetene begynner å beregne formuesskatt.

Sjekk hva boligen din er verdt

En yndling

Formuesskatt er ikke noe hvem som helst må ta hensyn til. Dette er et problem forbeholdt velbeslåtte fete femtiåringer uten gjeld, men derimot store glinsende konti - på jakt etter gunstige plasseringer. Og fradrag i formuesskatten vil disse selvfølgelig ha - de tenker meget aktivt på skatt.

Bolig har tronet øverst på listen over kjærlighetsobjekter for fete femtiåringer i mange herrans år, fordi Stortingets såkalte sikkerhetsventil sikrer at en bolig ikke vil kunne verdsettes skattemessig til mer enn 30 prosent av markedsverdi - vips og vaps er minst 70 prosent av formuen tryllet bort før skattemyndighetene begynner å regne opå det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer